Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 21.3.2023 18:50
Na 5. svetovnem festivalu turističnih filmov 2023 na Japonskem je dokumentarni film »Slovenia Green« prejel zlato nagrado v kategoriji turističnih dokumentarnih filmov.

Festival japonskega svetovnega turističnega filma 2023, ki je potekal v Shigi od 14. do 16. marca, je včeraj popoldne po lokalnem času razglasil zmagovalce.

V letošnji, že 5. izvedbi, je bilo prijavljenih 1418 filmov iz več kot 100 držav. Vsem je bilo skupno to, da prikazujejo moč videa pri navdihovanju gledalcev za potovanja in spodbujajo kulturna doživetja.

Podelitev nagrad je potekala v svetišču Izukanda, tradicionalnem templju v Shigi, kjer so slavili najboljše videe državnega in mednarodnega dela tekmovanj.

Slovenski dokumentarni film prejel zlato nagrado

Med 20 nagrajenimi videi iz celega sveta v kategorijah, povezanih s promocijo turističnih destinacij in letos prvič tudi kategorijo za turistične dokumentarne filme, je bil tudi slovenski dokumentarni film Slovenia Green.

Gre za prvi dokumentarni film, ki je nastal na Slovenski turistični organizaciji v sodelovanju z ekipo Karata Film in v 28 minutah celovito prikaže zeleno misel in delovanje deležnikov slovenskega turizma v praksi.

Promocijsko-dokumentarni film Slovenia Green sledi kolesarski poti Slovenia Green Gourmet Route, ki je v letu 2021 nastala v sodelovanju Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green ter destinacij, skozi katere vodi.

Rdeča nit povezuje zgodbe dobitnikov znaka Slovenia Green. Predstavi trajnost skozi oči domačinov, predstavnikov destinacij in turističnih ponudnikov.

Film gledalca popelje na kolesarsko popotovanje Aljaža Tepine od Ljubljane do Posočja, Goriških Brd, Vipavske doline in Krasa ter nazaj skozi prestolnico v Sevnico, Podčetrtek, Ptuj in Maribor ter razkriva, kako zelena zgodba Slovenije živi v praksi.

Nagrajen dokumentarni film si lahko pogledate spodaj.

Starejše novice