Slika je simbolična (foto: Bobo).
STA
Sob, 2.12.2023 12:53
Kot so pojasnili v DEM, bodo nadaljevali z obnovo nekaterih poškodovanih delov, kar je posledica več kot 45-letnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog.

Dravske elektrarne Maribor (DEM) bodo na območju Ptujskega jezera, ki predstavlja akumulacijski bazen za hidroelektrarno Formin, tudi letos, kot že nekaj zadnjih let, izvajale sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge. 

Tokrat bodo dela začeli predvidoma v nedeljo, končali pa jih bodo do konca naslednjega tedna. Kot so pojasnili v DEM, bodo nadaljevali z obnovo nekaterih poškodovanih delov, kar je posledica več kot 45-letnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog. 

Letos bodo obnavljali obloge na levi strani Ptujskega jezera, v bližini Čistilne naprave Markovci, in sicer v dolžini okoli 120 metrov.

Praznenje bo potekalo s hitrostjo do 20 centimetrov na uro

Izvedba omenjenega postopka zahteva znižanje vodostaja jezera v času izvedbe del za približno dva metra, s čimer bodo v skladu z zahtevami pristojnih organov začeli v nedeljo. Praznjenje bo potekalo s hitrostjo do 20 centimetrov na uro, skupaj bo trajalo približno deset ur. 

V ponedeljek bodo začeli izvajati sanacijo, ki bo predvidoma zaključena naslednjo soboto, takoj zatem pa bodo začeli s ponovnim polnjenjem Ptujskega jezera do običajne višine.

Starejše novice