Kaja Juvan (foto: Bobo).
STA
Sre, 5.4.2023 13:18
Ljubljanska teniška igralka Kaja Juvan si bo po smrti očeta vzela tekmovalni odmor.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je prek družbenih omrežij sporočila, da si bo po smrti očeta decembra lani vzela tekmovalni odmor.

»Čeprav nerada delim svoje osebne zadeve prek družbenih omrežji, bi rada razložila, kaj se dogaja z menoj v zadnjih mesecih. Kot nekateri veste, sem decembra zaradi raka izgubila očeta. Izguba tako ljubljene osebe je bila zame hud udarec, na katerega nisem bila pripravljena.

Žalovanje je dolgotrajen proces, ki me izčrpava in zaradi katerega težko treniram ali tekmujem,« je v uvodu zapisala 22-letna Ljubljančanka.

»Moj oče je oboževal tenis in užival, ko me je gledal. Hotel je, da nadaljujem z igranjem tudi, ko njega ne bo več tu. Zato sem po njegovi smrti nadaljevala z nastopi, dosegla nekaj zmag, vendar sem bila vedno bolj utrujena.

Zato sem se odločila, da za nekaj časa preneham tekmovati. Vrnila se bom, ko bom na to pripravljena,« razmišlja Kaja Juvan.

»Rada imam tenis in všeč mi je, da je to moj poklic. Verjamem, da lahko postanem odlična igralka. Vendar prioriteta je, da moram uživati v igri. To mi je oči vedno govoril.«

Slovenska tenisačica se je v nadaljevanju pisma zahvalila vsem, ki ji v teh težkih časih stojijo ob strani, in dodala, kako hvaležna je očetu za vse, kar jo je naučil v življenju.

»Objemite svoje najbližje, povejte jim, kako jih imate radi, saj nikoli ne veste, koliko časa še imate pred seboj,« je zaključila Juvan.

Kaja Juvan je pretekli teden sodelovala na turnirju WTA v Mehiki, naslednji teden pa slovensko reprezentanco v Kopru čaka zgodovinski dvoboj z Romunijo za uvrstitev na zaključni turnir oziroma med dvanajst najboljših ekip v pokalu Billie Jean King.

Starejše novice