Vir: Facebook, PU Kranj.
Škofjeloški policisti so obravnavali prometno nesrečo v kateri so bili udeleženi trije otroci.

Gorenjski policisti so obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznica zaradi močnega vpliva alkohola (rezultat preizkusa alkoholiziranosti  0,91 mg/l) in posledično nepravilne strani vožnje s ceste zapeljala v približno pol metrski potok in se z osebnim avtomobilom prevrnila na streho. Stekla v vozilu so počila in vanj je začela vdirati voda.

V vozilu so bili trije otroci. Eden od njih se je uspel rešiti iz vozila in stekel je po pomoč do bližnje stanovanjske hiše in dveh domačinov, ki sta iz vozila uspela rešiti še ostale tri ujete. 

Otrok je preprečil tragedijo

Hitra reakcija otroka in pomoč dveh domačinov je pripomogla k temu, da se nesreča ni končala tragično. Če ne bi bilo takega poguma in zbranosti otroka ter hitre pomoči dveh domačinov, bi se dogodek zagotovo odvil drugače, letošnji števec mrtvih na Gorenjskem pa bi samo s to nesrečo lahko poskočil iz 11 na 15 mrtvih v prometu, so sporočili s PU Kranj. 

V prevrnitvi je nastala samo materialna škoda. Voznico policisti obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, z dogodkom pa bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo.
 

Starejše novice