Vir: Cineplexx
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 19.5.2022 07:00
Prihodnji teden svoja vrata odpira kino Cineplexx v trgovskem središču Supernova Ljubljana Rudnik.

Pred odprtjem za javnost smo pokukali v prostore novega kina Cineplexx v Supernovi Ljubljana Rudnik. 

Skupno ponuja dobrih 1300 sedežev v sedmih dvoranah, poleg običajnih sedežev pa lahko izberete še udobnejše: sedeže za zaljubljence, VIP sedeže, ki so usnjeni, udobnejši in širši, pa tudi VIP Deluxe sedeže, ki imajo nastavljivo naslonjalo, lahko imate dvignjene noge, zraven pa je tudi posebna mizica.

Glede na to, da so se v zadnjih letih navade gledanja filmov precej spremenile, nas je zanimalo, v kakšne vsebine bo usmerjen novi kino in kako gledajo na ostale kinematografe v Ljubljani.

Vir: Cineplexx

Bomo na velikem platnu lahko gledali samo komercialne filme?

Bo novi Cineplexx osredotočen na predvajanje holivudske produkcije ali se bo našel prostor tudi za evropsko?

»Glavni fokus bo na produkciji, ki je bila zasnovana za velike zaslone, zato jih bomo na njih tudi predvajali. Vključili bomo tudi nacionalno produkcijo, evropsko produkcijo, o tem ni dvoma.«

Obisk kina kot edinstvena izkušnja

»Opažamo, da zanimanje za kino obstaja. Gledalce bomo seveda spodbujali, da pridejo k nam, prek družbenih omrežij, oglaševanja in medijev. Ljudje se zanimajo za kvalitetno vsebino.

Naša ponudba je in bo atraktivna. Vsa kakovost, ki jo ponujamo, bo za ljudi dovolj velik magnet. Že zdaj zaznavamo visoko zanimanje za kino v Ljubljani, ljudje ga nestrpno pričakujejo,« je povedala vodja marketinga Cineplexx Slovenija Nina Hočevar.

»Če sediš doma, gledaš film prek pretočnih vsebin, je to seveda priročno. Ampak, ali ne mislite, da je nekaj posebnega, če se lepo uredite, pokličete prijatelje in noč preživite zunaj? Greste v kino in doživite posebno izkušnjo. Doma te izkušnje ni mogoče poustvariti. To je edinstveno. Mi prinašamo družabno in tehnološko dovršeno edinstveno kino izkušnjo,« je dodal direktor slovenskega Cineplexxa Lucas Langhammer.

Sodelovanje, ne tekmovanje

V Cineplexxu manjše kinematografe, ki gradijo ljubljansko kinematografsko sceno, vidijo kot pomemben del kino kulture.

»V Sloveniji je eden od večjih izzivov, da je ta posel v zadnjih letih trpel, predvsem zaradi pomanjkanja investicij. Na srečo, in zahvala gre manjšim kinematografom, kot so Kino Bežigrad, Komuna in Kinodvor, je duh kin še vedno prisoten. Sebe vidimo kot novo glavno točko, kamor se gre v Ljubljani v kino,« je poudatil Langhammer.

Glede tega, ali v manjših kinematografih vidijo konkurenco, je izpostavil: »Ne tekmujemo z manjšimi kinematografi, ne gre za vprašanje konkurence, ampak dodatne ponudbe. Tudi če Kinodvor odpre minipleks, to ne bo močna konkurenca, način, kako prikazujemo filme, se enostavno razlikuje.«

Negovanje ljubezni do kina

»To je bolj komplementarna stvar. Kinodvor je kulturna ustanova, ki skrbi za razvoj ljubezni do kina. Oni so pomemben del kulture kin, mi skupaj ustvarjamo celoten prostor, ne vidim nas kot konkurenco,« je dodala Hočevar.

»Iščemo sodelovanje, ne pa tekmovanja, posebej s tovrstnimi kulturnimi institucijami,« je sklenil Langhammer.

Starejše novice