Patricija Fašalek
Pet, 5.8.2022 07:00
Ljubljano še posebej v poletnih mesecih preplavijo turisti, rast cen zlasti v centru Ljubljane pa je tudi moč pripisati turistični ponudbi. Kaj pa prebivalci Ljubljane?

»Za dostop do grajskega stolpa je treba plačati vstopnico, ki zajema tudi ogled muzeja na Gradu (10 evrov, za otroke 7 evrov). Tak 'produkt' je primeren za turiste, ki si ogledajo še muzejske zbirke, itak pa so pripravljeni plačati nekoliko višjo ceno, čeprav jih zanima le vzpon na stolp. Zakaj ni oblikovana vstopnica oziroma cena zgolj za grajski stolp?« je pobudo na občino naslovil meščan.

»Včasih si tudi Ljubljančani zaželimo prekrasnega razgleda z grajskega stolpa, pa je cena za to previsoka …« je še pripisal.

Cene vstopnic ne morejo biti različne

Javni zavod Ljubljanski grad se je na vprašanje odzval in pojasnil, da so »v Grajsko vstopnico vključene vse vsebine, ki si jih je mogoče ogledati na Ljubljanskem gradu«.

Sem sodijo Virtualni grad, Razgledni stolp, stalni postavitvi Slovenska zgodovina in Lutkovni muzej ter vsakoletna osrednja poletna razstava. 

»Ljubljanski grad večkrat letno svojim obiskovalcem ponudi vse vsebine brezplačno (kot na primer Grajski dnevi, Ta veseli dan kulture, slovenski kulturni praznik …). Cene vstopnic ne morejo biti različne za domače in tuje obiskovalce,« pojasnjujejo z gradu.

Za obiskovalce, ki Ljubljanski grad obiščejo večkrat, imajo v ponudbi letno vstopnico – Kartico Royal, ki prinaša vrsto ugodnosti, med drugim tudi možnost celoletnega dostopa do Razglednega stolpa, so še obvestili meščana.

Starejše novice