Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Tor, 12.3.2024 14:00
Pričakuje, da bo povezovalni kanal C0 čez leto dni končno zadihal. Sicer se lahko zgodi, da bomo plačevali kazen.

Odkar je lastnica enega od zemljišč na trasi kanala C0 stranka v postopku – tako je presodilo upravno sodišče – in se zahteva ponovno odločanje o sklepu Agencije Republike Slovenije za okolje, da presoja vplivov na okolje ni potrebna, bo moralo pristojno ministrstvo za okolje, podnebje in energijo o njeni pritožbi ponovno odločati.

Ljubljanski župan Zoran Janković je že napovedal ugovor. In pojasnil, da gre le za območje kinete. Drugega, kot da počakajo, jim ne preostane.

Preostalih sedem gradbenih dovoljenj je pravnomočnih – kar pomeni, da jih ni mogoče odpraviti.

»Popolnoma miren sem. Smo v postopku pridobivanja zadnjega gradbenega dovoljenja za teh 128 metrov, ki niso več na področju, ki je najbolj varovano, ampak je pri hlevih v Stožicah. Postopek teče, stransko udeležbo so prijavili mejaši in Alpe Adria Green. Sledi javna razprava,« je povedal ljubljanski župan.

Poudaril je tudi, da gre za projekt »treh nivojev«.

»Evropska unija je dala 69 milijonov evrov, država je dala 12, tri občine smo dale 35. In vse se zdaj drži teh 128 metrov, pri čemer več kot 40 kilometrov v Medvodah in Vodicah že ima uporabno dovoljenje za kanal C0. Imamo tudi uporabno dovoljenje za čistilno napravo.«

Kaj se bo zgodilo, če v občini Vodice, kjer so gorevodno, svoje občane priklopijo na kanal C0, se je še vprašal župan.

»Pri hlevih v Stožicah bo vse prišlo v podtalnico in Savo. Torej, to se ne more zgoditi. V normalni državi se to ne more zgoditi.«

Župan je sicer prepričan, da bodo kanal C0 zaključili – čez eno leto bo 98 odstotkov Ljubljane priklopljene na kanalizacijo (68 odstotkov pred 16 leti). Sicer bo Slovenija plačala kazen – časa je še eno leto.

Komentarji (11)

Doberman (ni preverjeno)

Imaš prav Janković. V normalni državi bi ti bil že zdavnaj zaprt do smrti, tko kot še marsikdo drug in nikoli ne bi bil župan Ljubljane.

Garažer (ni preverjeno)

Normalna država?
Kaj ste naredili v Ljubljani? To ni več moje mesto.

Vlada (ni preverjeno)

V normalni državi se ne bi kradli, kot se krade, ker ni normalna državah

Milanče (ni preverjeno)

Sterat ga na evropsko sodišče pa zapret ga do smrti,cigana.Tam so zdaj zelo visoke kazni kar se tiče kršitev zoper okolja..

Milanče (ni preverjeno)

Sterat ga na evropsko sodišče pa zapret ga do smrti,cigana.Tam so zdaj zelo visoke kazni kar se tiče kršitev zoper okolja..

Milanče (ni preverjeno)

Sterat ga na evropsko sodišče pa zapret ga do smrti,cigana.Tam so zdaj zelo visoke kazni kar se tiče kršitev zoper okolja..

Kurti (ni preverjeno)

V normalni državi bi bil Jankovič že dolgo na hladnem.

Gren (ni preverjeno)

V NORMALNI DRŽAVI ON NE BI BIL ŽUPAN IN SPLOH NE BI VEDELI ZANJ RAZEN V KRIMINALNI KRONIKI .

Lazanjos Jankovičos (ni preverjeno)

V tujino je privršalo da si je prestolnica Sl. speljaja drekovod čez vodovarstveno območje. Nje nje. Zelo nenavadno. Nje.

Natjer (ni preverjeno)

Ker nismo v normalni državi lahko pričakujemo samo veliko greznico v Lj. pod županovanjem tega nebodi ga treba

Davkoplacevalec (ni preverjeno)

V normalni državi ne bi bil dotični župan niti izvoljen glede na njegovo zgodovino.

Starejše novice