Foto: Googlovi zemljevidi
Ljubljanainfo
Pet, 26.1.2024 07:00
Očitno ni druge rešitve kot prijava pristojnemu organu.

Bilo je lani oktobra, so se nad gasilce na Kovaški ulici v Ljubljani zgrnili očitki, da kalijo red in mir. 

Popivanja, neprimerni pogovori, vzkliki, igranje s sirenami, kopanje v bazenu ter glasna glasba, ne glede na dan v tednu ali uro v dnevu.

Prebivalci celotne ulice naj bi gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Dravlje večkrat opozorili, da njihovo obnašanje ni primerno, a brez uspeha. Še več: odzvali naj bi se ponižujoče in agresivno.

Takrat je posredovala Gasilska zveza Ljubljana, ki je stopila v stik z vodstvom društva, nato pa se je to sestalo še s krajani, da bi našli skupne rešitve. Če strnemo: člani so zagotovili, da se tovrstni izredni dogodki ne bodo ponavljali.

Očitno temu ni bilo tako.

Druženje in popivanje

»Še vedno smo podleženi nemiru ter ignoranci. Po sestanku s poveljnikom gasilcev ni nič bolje. Kot v prvotni pritožbi oziroma pobudi opozarjam, da še vedno ob poznih urah uporabljajo prostore gasilskega doma za druženje in popivanje. Sliši se jih tudi skozi zaprta okna.«

Vendar pa predsednik omenjenega gasilskega društva zagotavlja, da člani sprejete dogovore upoštevajo.

V zvezi s tem so se oglasili tudi na Mestni občini Ljubljana:

»Na Mestni občini Ljubljana razumemo, da gasilski dom ni zgolj prostor kamor prihajajo člani društva v času intervencij, ampak je to tudi prostor, kjer se druži ter povezuje, kar je nujno za uspešno delovanje v času kriznih dogodkov.«

Na podlagi pogovora so tako prišli do zaključka, da se ne morejo postavljati v vlogo razsodnika. Tako edina možnost ostane reševanje po uradni poti s prijavo pristojnemu organu.

Starejše novice