Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 27.3.2023 11:49
Glavni pek je tik pred upokojitvijo, zato si vodstvo pekarnice želi nekoga, ki bi prevzel prostor z vso delovno in prodajno opremo.

Pekarna Sameja je manjša slaščičarna s pekovskimi in slaščičarskimi izdelki, narejenimi po domačih recepturah, na Tržaški cesti v Ljubljani, ki jo Ljubljančani še posebej radi obiskujejo tudi zato, ker od leta 2018 ponujajo veganske izdelke, kot so krofi, ježki, rogljički, pite, piškoti in ostalo.

Njihovi krofi so tudi med bralci Ljubljanainfo zelo priljubljeni, saj so se letos znašli med predlogi za najboljši krof leta 2023. Prav tako ponujajo izdelke brez glutena.

Mnoge Ljubljančane je zato razžalostila včerajšnja objava na njihovem Facebook profilu, v kateri so zapisali, da se Sameja letos poslavlja. Odprti bodo še do konca junija, njihov glavni pek Muharem Mehinović se bo namreč upokojil.

»Še nekaj mesecev in naš pek odhaja v zasluženi penzion. Vsi, ki nas dobro poznate, veste, da smo sprejeli tako odločitev s težkim srcem. A premagala je želja po tem, da zaščitimo očeta, mu ponudimo nekaj več, kot je samo delo, saj je večino svojega dneva preživel prav v pekarni.

Vse to, kar je bilo na policah, od slanega do sladkega, je bilo treba čez noč pripraviti in speči, zato je bil njegov delovnik kar nočna in dopoldanska izmena, saj je zjutraj poleg vsega še prodajal,« je zapisalo vodstvo pekarne.

V pekarno so bili družinsko vpeti vsi člani, a jim ni bilo težko, saj je bilo doživetje gledati očeta, kako delo opravlja s srcem in ponosom.

Ravno tako jim je ogromno pomenilo, da so v njihovo malo prodajalno prihajali ljudje z vseh koncev Slovenije, pa tudi tujine, ki so odhajali nasmejani, z dobrimi odzivi in vtisi. Hitro so se povezali s strankami, z marsikaterimi spletli tudi iskrena prijateljstva.

»Sedaj, ko naša prodajalna raste in raste, ko je dela vedno več, pade odločitev, ki res ni bila lahka. Prevladala je skrb do zdravja, do zdrave pameti, kaj je res bolj pomembno, tisti prosti čas, zdravje, družina, zasluženo življenje po toliko letih dela ali vztrajati in delati še več.

Noben denar ne kupi zdravja in tudi ne odtehta tistega prostega časa, ko greš lahko normalno na dopust, ko si lahko s svojo družino, vnuki … Tisti, ki nas poznate, boste razumeli. Razumeli boste tudi našo bolečino. Samejo in vas bomo neznansko pogrešali,« so še dejali.

Išče se junak, ki bi ohranjal tradicijo pekarnice

A ker je v Samejo vloženega toliko truda, dela, energije in receptur, si seveda ne želijo, da bi šlo vse v nič.

»Sameja je v teh letih ustvarila dobro ime kot prijazno podjetje, pa ne samo do ljudi, ampak tudi do živali in okolja, zato smo pripravljeni pomagati nekomu, da to uspešno pot pelje naprej.«

Njihova veganska pekarna zato išče nekoga, ki bi prevzel slaščičarno z vso delovno in prodajno opremo. Kot so povedali za Ljubljanainfo, bi novemu lastniku seveda pomagali z vsemi recepturami in ostalimi usmeritvami, ki bi jih potreboval.

Če take osebe ne bodo našli, bo prodajalna zaprla svoja vrata, prostor pa bodo dali v najem.

Vse zainteresirane zato prosijo za širjenje besede o tej priložnosti, obenem pa so se vsem strankam in prijateljem že vnaprej zahvalili za vse obiske in spodbudne besede.

Komentarji (1)

BUDALA (ni preverjeno)

Prevzeti ne moreš. Samo preplačaš lhko.. .

Starejše novice