Vir: Facebook Dijaški dom Vič
Ljubljanainfo
Sre, 24.4.2024 18:00
Obnovitvena dela na tretjem nadstropju objekta 02 naj bi stekla prihodnji mesec.

Dijaški dom Vič bo po dogovoru z ministrstvom za vzgojo in izobraževanje v šolskem letu 2024/205 povečal kapacitete za sprejem dijakinj in dijakov za 175 mest.

To pomeni, da bodo dijaki v prihodnjem šolskem letu bivali v objektu 01 ter v tretjem nadstropju objekta 02, vsi študenti, nastanjeni po ekonomski ceni, pa se bodo morali iz doma izseliti do 15. julija. 

Kot smo poročali, se bodo z majem začela obnovitvena dela na tretjem nadstropju objekta 02, da bo do 1. septembra pripravljeno za sprejem dijakov.

Prenova in zamenjava

V igri sta prenova dotrajanih skupnih kopalnic in sanitarij ter zamenjava notranjega stavbnega pohištva ter dotrajane notranje opreme. Torej notranjih vrat, omar, pisalnih miz, stolov.

Kar se tiče kopalnic in sanitarij, bodo novost sanitarne pregradne stene iz kompaktnih vodoodpornih plošč, ki bodo nadomestile obstoječe zidane pregrade med tuši in WC-ji.

Stenam v teh prostorih se obeta tudi nova stenska keramika, tlom pa talna.

Kopalnice, sanitarije ter skupne predprostore sicer nameravajo obnoviti v celoti

V 87 prostorih, kolikor jih je v tretjem nadstropju, morajo zamenjati še 78 vrat; v 52 dvoposteljnih in petih enoposteljnih sobah pa bi zamenjali le staro pohištvo.

V mislih imajo dvodelne omare iz iverala ter pisalne mize iz istega materiala, ki bodo stale na plastičnih drsnikih. Novi bodo tudi šolski stoli.

Starejše novice