Slika je simbolična.
STA
Sre, 29.3.2023 08:13
V Londonu bo kmalu zaživel interaktivni projekt o medvedku Paddingtonu.

V londonski dvorani County Hall bodo gostili interaktivni gledališki projekt o medvedku Paddingtonu pod naslovom The Paddington Bear Experience.

Občinstvo se bo lahko med drugim sprehodilo tudi po Windsorskih vrtovih, kjer se sladkosnedi medvedek Paddington, ki ga je ustvaril pisatelj Michael Bond, po prihodu iz Peruja naseli pri družini Brown.

Po pisanju britanskega časnika The Guardian bo gledališki projekt The Paddington Bear Experience, ki je trenutno še v pripravi, potekal na površini 26.000 kvadratnih metrov v stavbi, kjer je bil nekdaj sedež lokalne uprave ob Temzi.

Pod produkcijo se podpisuje kolektiv Immersive Octopus, ki je med drugim produciral gledališki projekt Peaky Blinders: The Rise, ki oživlja svet gangsterske televizijske serije.

Perujski medvedek

Tokratni projekt o medvedku, za katerega besedilo je napisala Katie Lyons, temelji na pripovedi o pomoči družini Brown pri pripravi na posebno priložnost. Organizatorji so dejali, da ne želijo izdati preveč, Paddington bo prisoten, ne razkrivajo pa, na kakšen način.

Ljubitelji knjig in risank o Paddingtonu bodo prejeli skrite namige, projekt pa se bo naslanjal zlasti na dva filma o Paddingtonu, in sicer iz leta 2014, in 2017, ki je oba režiral Paul King.

Perujskega medvedka Paddingtona, ki obožuje marmelado, je za Bondovo knjigo leta 1958 ustvarila ilustratorka Peggy Fortnum. Zgodbe medvedka, ki izvira iz temnih perujskih gozdov, nosi star klobuk, potuje z zdelanim kovčkom in je oblečen v plašček, so vse od prvih izidov doživljale številne ponatise.

Paddington je sicer nastal po resničnem plišastem medvedku.

Na božični večer leta 1956 je Michael Bond (1926-2017), tedaj snemalec televizijske hiše BBC, v londonski trgovini našel enega samega plišastega medveda in ga kupil za svojo soprogo Brendo. Poimenoval ga je po postaji blizu njunega doma, Paddington, nato pa v samo tednu dni napisal osem zgodb o njem.

Starejše novice