Foto: Instagram
Ustvarjeno dne
Tor, 27.10.2020 12:32
Svetovno znana in z dvema Michelinovima zvezdicama nagrajevana kuharska mojstrica Ana Roš je na svojem družbenem omrežju Instagram objavila žalostno novico. 

Objavila je fotografijo kuharske oprave, ki se suši na vrvi na balkonu ter pod fotografijo zapisala, da je epidemija prizadela njeno restavracijo Hiša Franko:

"Zadnja postrežba v Hiši Franko. Ponovno zapiramo vrata za naslednjih 6 tednov in se zavedno poslavljam od dela naše ekipe. Nekaj ur od drugega lockdowna imam zlomljeno srce, ker v rokavu nimam več nobenega aduta, da bi rešila delo za našo drago Rosio, Erwina in verjetno še nekaj drugih. Kaj sedaj sledi? Vse je odvisno od mene, tebe in nas. Držite se."

Priznana kuharska mojstric je sicer v začetku septembra pri založbi Beletrina izdala svojo kuharska monografijo z naslovom Sonce in dež. Roševa je sicer knjigo najprej izdala v angleškem jeziku, saj ni želela, da jo prevajajo. 

Knjiga, ki obsega 256 strani, ima tudi 125 fotografij, katere je posnela fotografinja Suzan Gabrijan. Ta je, kot je pojasnila, pri nastajanju knjige posnela 17.000 fotografij, izjemno težko delo za avtorice pa je bilo nato opraviti ožji izbor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice