Vsi kdaj pa kdaj potrebujemo pobeg iz realnosti, še posebej v teh časih. In pisanje je več kot odličen način za to.

Zgodbo o ljubkem dečku iz knjige Mali princ, ki je navdihnila ljudi po celem svetu, zagotovo poznate. Prav Mali princ, najbolj prevajano delo francoske književnosti, je navdihnilo pisateljski natečaj "Pogovor z malim princem". 

Prepustite se domišljiji in zapišite, kako bi izgledal pogovor med mladim princem in deklico v karanteni oziroma osami. Kaj bi se pogovarjala, kakšna so njuna čustva, sta vesela ali žalostna,...

Svojo zgodbo delite z drugimi in se do 30. novembra prijavite na natečaj, ki so ga pripravili ob 120. letnici rojstva avtorja Malega princa. Natečaj je del pobude #planetučenja. Poleg Unesca in mreže Unescovih kreativnih mest, katere članica je tudi Ljubljana, pri izvedbi natečaja sodelujeta še Sklad za mlade Antoina de Saint-Exupéryja in Stories Labo.

"Vsi odrasli so bili najprej otroci. Toda le redki od njih se tega spominjajo." Eden izmed mnogih citatov iz knjige Mali princ. Pisanje zgodb in prepuščanje svoji domišljiji je kot nalašč za to, da spet najdete otroka v sebi. Natečaj je primeren za vse generacije. 
 

Ljubljana je Unescovo mesto literature

Naziv, ki ga Unesco podeljuje mestom z bogato literarno dediščino in živahnim sodobnim literarnim utripom, ki se zavedajo pomena kulture in knjige za trajnostni razvoj mesta, je Ljubljana prejela leta 2015. Ljubljana je tako eno izmed 39 mest, ki nosi ta naziv. 
 

Starejše novice