Profile picture for user ninavodeb Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Ned, 29.11.2020 17:44
V kraju Orehovica v občini Zagorje ob Savi se je ponoči, nekaj pred tretjo uro, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 31-letni motorist.

Iz Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da sta se 31-letnik in 21-letnik na motorju peljala po regionalni cesti iz Zagorja proti Trojanam, pri tem pa v kraju Orehovica zaradi neprilagojene hitrosti padla in drsela po vozišču, dokler nista trčila v nasip ob cesti.

31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče odšel peš. Policisti so ga kmalu izsledili. Bil je huje poškodovan, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj trenutno še ni znano, katera od navedenih oseb na motorju je vozila.

"Potrdimo pa lahko, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade," pojasnjuje Aleksandra Golec iz PU Ljubljana.

Dodajajo še, da je eden izmed policistov na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo zaznal vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad in ju skušal ustaviti.

Med ustavljanjem z modrimi lučmi je policist v isti smeri dohitel še drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena motorista). Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti, potem pa v kraju Orehovica naletel na nesrečo. Osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, do sedaj še nista bili izsledeni.

Več okoliščin nesreče trenutno še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Starejše novice