V primerjavi z lanskim oktobrom na e-Študentskem servisu beležijo za 30 odstotkov nižjo ponudbo del. Ta se je v zadnjem tednu, zaradi popolnega zaprtja določenih panog, še znižala.

Preverili smo, kako v tem času delujejo študentski servisi, ki so morali s sprejetjem novih ukrepov, zapreti svoja vrata. A kot so nam sporočili z e-Študentskega servisa, popolnoma normalno delujejo za zaprtimi vrati: "Naše delo poteka povsem običajno, le da nimamo poslovalnic odprtih za fizični obisk. Glede na to, da imamo prav vse procese podprte z elektronsko rešitvijo, lahko študenti in podjetja vse v zvezi s študentskim delom uredijo na naši spletni strani. Če se kje zatakne, nas lahko tudi pokličejo, saj naši zaposleni delajo po običajnem urniku."
 

Ponudba študentskih del je iz tedna v teden nižja

Povpraševanja s strani dijakov in študentov je vedno več ponudba del pa se zaradi trenutne situacije iz tedna v teden znižuje. Ponudba del je vezana na ukrepe, ki veljajo. V mesecu oktobru so v primerjavi z lanskim letom zabeležili 30 odstotno nižjo ponudbo del. Tiste dejavnosti, ki so zaprte seveda ne morejo nuditi dela študentom: "Najbolj prizadeti panogi sta gotovo gostinstvo in turizem, tukaj študentov praktično ne iščejo. Na drugi strani pa ta trenutek delodajalci najbolj iščejo študente za delo v proizvodnji, skladišču in za čiščenje oziroma razkuževanje prostorov. Sledi delo na terenu (dostava) in delo v klicnih centrih. Vedno več je povpraševanja po študentih z znanjem o digitalni tehnologiji."
 

Na splošno skozi celo leto največ del študenti opravijo v prodaji, sledijo administrativna dela ter strokovna dela. 
 

Največ zaslužijo programerji in grafični oblikovalci 

Najbolje plačano je programiranje, analitična dela, grafično oblikovanje ter dela v digitalnem marketingu. Povprečna urna postavka se lahko giblje tudi do deset evrov bruto. Na splošno se urne postavke v tem času niso znižale, ampak so se na določenih področjih rahlo zvišale, opažajo na e-Študentskem servisu. Trenutno je povprečna urna postavka 6,2 evra bruto, kar pomeni 5,24 evra neto. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice