Če še niste rezervirali svojega termina, bo za nakupovanje v Ikei treba še malo počakati. Vsa prosta mesta za obisk trgovine v tem tednu so namreč že zapolnjena.

Za nakupovanje v Ikei je zaradi trenutnih epidemioloških razmer potrebna predhodna rezervacija termina na njihovi spletni strani. Takšen sistem so v prvi vrsti uvedli zaradi varnosti kupcev in nepotrebnega čakanja. V trgovini naenkrat namreč lahko nakupuje 700 ljudi. Na osebo je tako zagotovljenih 30 kvadratnih metrov, so sporočili z Ikee. 
 

Kvoto obiskovalcev za prvi dan so izpolnili v manj treh urah. Na dan otvoritve je v ljubljanski Ikei nakupovalo 3300 strank. Če ste svoj termin želeli rezervirati tik pred zdajci in Ikeo obiskati danes ali jutri, to ne bo mogoče. Vsi termini so namreč že zasedeni in počakati boste morali do naslednjega tedna. Najnovejše informacije o razpoložljivih mestih so na voljo na spletni strani Ikea Slovenija. 

Če se v povprečju kupci v njej zadržijo okoli dve uri, bo v Ikei dnevno nakupovalo okoli 3500 ljudi. Samo za primerjavo, običajno Ikea v enem dnevu sprejme tudi do 20000 obiskovalcev. 
 

Starejše novice