Foto: Jure Banfi
Peter Dominko
Tor, 9.1.2024 09:22
Pri Olimpiji ni nikoli dolgčas, se zdaj na svoj račun pošali že tudi kakšen pristaš zeleno-belih. Vse kaže, da so se Ljubljančani ob začetku priprav odrekli četverici igralcev, tudi Ruiju Pedru in Mustafi Nukiću.

Med zadnjimi priprave na nadaljevanje sezone pričenjajo nogometaši Olimpije, ki so včeraj opravili testiranja.

Zoran Zeljković je ekipo prvič pozdravil na nedeljski večerji v prostorih stadiona Stožice, danes popoldne pa bodo zmaji prvič po zimskem premoru opravili prvi skupni trening. Na njem očitno ne bo vseh igralcev z veljavno pogodbo.

Planet nogomet in Sportklub poročata, da so iz moštva izločeni štirje nogometaši Olimpije. Pascal Estrada, ki mu pogodba poteče s koncem sezone, ni igral že jeseni, obstransko vlogo je v prvem delu sezone imel tudi Marko Mijailović.

Precej bolj odmeven pa je podatek, da naj bi bila na stranski tir postavljena tudi ljubljenec navijačev Mustafa Nukić in Rui Pedro, ki je z desetimi zadetki najboljši strelec Prve lige Telemach. Portugalec bo s koncem sezone prosti nogometaš, nove pogodbe pa z Olimpijo očitno ne želi podpisati.

V ljubljanskem taboru danes pripravljajo tudi novinarsko konferenco, pričakovati je, da bo beseda tekla tudi o tej vroči temi.

V Turčiji tudi z Ludogorcem

Aktualni državni prvaki, ki po jesenskem delu sezone za vodilnimi Celjani zaostajajo deset točk, bodo prvi del priprav opravili v Ljubljani, 17. januarja pa se bodo preselili v Turčijo.

Ljubljančani bodo v okolici Antalyje vadili 11 dni, še pred odhodom na jug Turčije pa bodo to soboto odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo. Na Kodeljevem bo nasproti stal hrvaški drugoligaš Jarun iz Zagreba.

V nadaljevanju priprav je predvidenih še pet tekem, štiri na turških tleh. Trije tekmeci so že potrjeni, to so madžarski Debrecen, bolgarski Ludogorec, ki so ga zmaji poleti izločili v kvalifikacijah za UEFA Ligo prvakov, in češki Banik Ostrava.

Za zdaj edini novinec v ekipi je vratar Gaj Lubej Fink, ekipo pa sta zapustila Aljaž Krefl in Nemanja Gavrić.

Starejše novice