Foto: Jure Banfi
Peter Dominko
Čet, 3.8.2023 14:49
Olimpija si je s torkovo zmago priigrala nastop v skupinskem delu evropskih tekmovanj. O uspehu rivala iz prestolnice je na novinarski konferenci pred tekmo z Differdangeom spregovoril tudi Damir Krznar, trener Maribora. Kaj je dejal?

V Stožicah so v torkovem večeru slavili eno najpomembnejših zmag v zgodovini ljubljanskega nogometa.

Olimpija je v drugem krogu kvalifikacij UEFA Lige prvakov izločila ekipo Ludogorca in s tem že potrdila nastop v skupinskem delu enega od evropskih tekmovanj. Ljubljanske Stožice bodo v prihodnjih tednih prvič del evropske jeseni.

Zmaji, ki bodo zdaj izzvali turškega giganta Galatasaray, bodo vse do decembra igrali v zgoščenem ritmu, kar je lahko določena prednost za konkurente v domačem prvenstvu. Bodo zeleno-beli lahko sledili zahtevam zgoščenega sporeda tekem? 

To je velika stvar za slovenski nogomet

O uspehu tekmeca iz prestolnice je bil na včerajšnji novinarski konferenci povprašan tudi Damir Krznar. Trener Maribora je poudaril, da ga bolj kot utrujenost ligaškega tekmeca veseli uspeh slovenskega kluba.

»Na to gledam globalno in ne lokalno, kot na rivala. To dojemam kot uspeh slovenskega nogometa in to je lahko vsem v čast. Slovenski nogomet ima predstavnika v skupinskem delu enega od evropskih tekmovanj. To je velika stvar! 

Tudi v Mariboru bomo storili vse, da tudi naše upanje traja čim dlje in Olimpija jeseni ne bo sama v Evropi,« je pred povratno tekmo z luksemburških Differdangeom poudaril strateg Štajercev.

Mariborčani imajo letos sicer precej zahtevnejšo pot do evropskih tekmovanj, saj za razliko od zmajev v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige nimajo popravnega izpita.

Maribor se mora postaviti kot Olimpija

»Čestitam Olimpiji, torkova partija je bila zelo dobra. Ludogorec zares ni bil ekipa, ki bila superiorna, nasprotno, Olimpija je dobro, hrabro in samozavestno stala na igrišču. Tako se moramo postaviti tudi mi. 

V tekmo ne smemo pod vtisom, moramo se znati soočati z vlogo favorita. Mislim, da to smo, moramo pa to potrditi na zelenici,« se je na uspeh tekmeca iz Ljubljane še ozrl Damir Krznar.

Enainpetdesetletni Hrvat je ob tem dodal, da je že prvi tekmi verjel, da lahko Olimpija izloči serije prvake Bolgarije, s katerimi se je sam soočal že v času, ko je bil del trenerskega štaba zagrebškega Dinama.

Lahko tudi Mariborčanom ob dejstvu, da se bodo v primeru nocojšnjega napredovanja v tretjem krogu kvalifikacij merili s Fenerbahčejem, uspe veliki met s prebojem v skupinsko fazo evropskega tekmovanja?

Starejše novice