Vir: Facebook Ljubljana Airport
Ljubljanainfo
Sre, 17.4.2024 16:00
Gre za enega največjih investicijskih projektov na manevrskih površinah Letališča Ljubljana v obdobju zadnjih deset let.

Na Letališču Jožeta Pučnika je trenutno v polnem teku eden največjih investicijskih projektov na tamkajšnjih manevrskih površinah v zadnjih desetih letih.

Kot so sporočili z ljubljanskega letališča, popolnoma prenavljajo obstoječi del vozne steze A, obenem pa gradijo novo, dodatno vozno stezo J.

»Z novo vozno stezo bo v skladu s sodobnimi standardi na zahodnem pragu vzletno-pristajalne steze zagotovljeno ustrezno obračališče za največja letala,« so še sporočili z Letališča Ljubljana.

Gradbeno inštalacijska dela naj bi bila zaključena do konca junija, nato pa bo steklo programiranje razsvetljave. Nova vozna steza J naj bi bila tako polno operativna do konca leta.

Vir: Facebook Ljubljana Airport

Tudi DHL

Se pa na Brniku gradi tudi nov logistični center ponudnika logističnih storitev DHL Express Slovenija. V izgradnjo 8400 bruto kvadratnih metrov velikega objekta, v katerem se bo lahko obdelalo približno 3500 paketov na uro, bo podjetje vložilo 21 milijonov evrov. Gradnja se bo zaključila predvidoma prihodnje leto.

Novi logistični center bo v svoje prostore sprejel 190 zaposlenih in 40 dostavnih vozil, ob morebitni širitvi pa še 20 dodatnih dostavnih vozil. Avtomatiziran sistem razvrščanja bo lahko obdelal približno 3500 paketov na uro.

DHL Express je zemljišče najel od upravljalca Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana Fraport Slovenija.

Več potnikov

Prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je februarja letos potovalo približno 86.200 potnikov, kar je bilo v medletni primerjavi za tretjino več. Pretovorjenih je bilo 888 ton blaga, kar je enako kot lani.

Starejše novice