Pia Seidl
Sob, 12.11.2022 14:00
Po starem mestnem jedru je tradicionalno prevladalo veselje ljudi, ki uživajo v kulinariki in v žlahtnih kapljah dobrih slovenskih vin.

Ljubljanska vinska pot danes poteka na ulicah in trgih stare Ljubljane, od 10. do 17. ure.

Po kapljo slovenskega vina 

Vinska pot se razprostira po Prešernoven trgu, Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Cankarjevem nabrežju in med skupaj 70 stojnicami, med katerimi je 50 domačih vrhunskih vinarjev, dva tuja, osem kulinarikov in drugi ponudniki informacij in doživetij za obiskovalce.

Pri domačih vinarjih iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije obiskovalci lahko izbirajo med več kot 450 različnimi vinskimi vzorci za degustacijo.

Dobre hrane ne manjka

Za polne želodce dobre hrane skrbijo:

Oljarna Kolarič, dobrote iz tartufov ponujajo Fogy-Tartufov in Istra Tartufi Šavle, domače mesnine najdete pri kmetiji Soud, pršutarni Memon, odlične sire imajo v sirarni Gartner Bohinj, medene dobrote in vino ponuja Čebelarstvo Sedlak, za osvežitev velikih in malih pa skrbijo na prostoru Bubble Tea.

Posladkajte pa se s sladkimi skrivnostmi čokoladnice Cukrček in Waffle To Go ter MasterWaffle Slo, seveda pa nikar ne zamudite kulturnega doživetja, ki poteka v sklopu martinovanja v Ljubljani.

Za pestro doživetje so na ulicah številni kulturni nastopi članov Orkestra harmonikarjev iz Glasbene šole Bučar, Folklorne skupine Tine Rožanc in okteta Deseti brat, Društva upokojencev Rakek- plesne skupine Frajle, otrok plesne šole The Artifex ter vinske kraljice.

Kam po kupone?

Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa so kot plačilno sredstvo na voljo kuponi, ki jih je moč kupiti na blagajnah vinske poti.

Spominske kozarce za okušanje lahko kupite na blagajnah.

Starejše novice