Foto: Pobude meščanov
Ljubljanainfo
Sob, 2.12.2023 13:55
Ta ilegalna »parkirna mesta« so neprestano zasedena.

Parkiranje se lahko v centru Ljubljane pogosto spremeni v pravo nočno moro. Ozke ulice, nestrpni vozniki, drage parkirnine ... Zato so se nekateri znašli kar po svoje.

Na spletnem servisu mestne občine Pobude meščanov se je pojavila pritožba nad večjimi skupinami vozil, ki so nepravilno parkirana kar na cestišču ter na pločniku tik ob Cukrarni. 

Gre za območje, v neposredni bližini katerega je sicer urejeno parkirišče, ki pa nudi zgolj okoli 20 parkirnih mest.

»Vsa vozila na fotografiji so nepravilno parkirana, predvsem s strani turistov, Zagreb, Trst, Gorice, CE, KP, MB ... Redarstvo sploh ne ukrepa, verjetno potiham tolerirajo, da turisti pridejo v Ljubljano. Z novoletnimi lučkami bo pa sploh še večji kaos.

Bohinj, Bled, Cerknica, Lajšt, se trudijo za zmanjšanje obremenitve s pločevino v njihovih mestih, v Ljubljani se pa o tem samo filozofira in ne naredi nič. Nadzirajte lokacijo, predvsem ob vikendih.«

Kako zadevo komentirajo občinski redarji? Zapisali so, da se trudijo situacijo obvladovati v skladu s kadrovskimi zmožnostmi:

»Na omenjeni lokaciji v pobudi izvajamo periodične nadzore mirujočega prometa, na podlagi katerih beležimo ukrepe. Z nadzori bomo skladno s kadrovskimi zmožnostmi in delovnimi plani nadaljevali tudi v bodoče ter zoper zaznane kršitve ustrezno ukrepali.«

Komentarji (8)

Čafur (ni preverjeno)

Ne vem zakaj se bunite- hoteli ste centralizacijo, sedaj jo pa imate-plešite!!!!!

Jaz osebno (ni preverjeno)

in kaj potem, kaj vas kaj boli, če je nekaj vozil narobe parkiranih brez ogrožanja prometne varnosti? Prekleta nestrpnost človeška, hudobe zaplankane!

dr. KILDARE (ni preverjeno)

A kadrovske zmožnosti so v vprašanju? Pa zamenjajte vse redarje, seveda s šefom kot prvim...

SrečkoForte (ni preverjeno)

Sem parkirnino plačal vnaprej, na uradnem parkirišču na Oražmovi (bogu izza nogu) pa sem zaradi sestanka prišel 10 min prepozno in sem plačal kazen. Tu imate rezerve, saj lahko tiste iz obrobja potegnete delat v center.
V bodoče ko pridem v Lj bom pač plačal za cel dan, da se ne boste hvalili, koliko ste zaslužili s kaznimi.

Miškomali (ni preverjeno)

Trenutno v večini Italije parkiraš brezplačno. Pri Grkih skoraj ne najdeš plačljivega parkinga. Pri nas pa "deri kožo" vsakemu. Teh par turistov, ki pride pomotoma v Ljubljano pa itak nima avta.

Miškomali (ni preverjeno)

Trenutno v večini Italije parkiraš brezplačno. Pri Grkih skoraj ne najdeš plačljivega parkinga. Pri nas pa "deri kožo" vsakemu. Teh par turistov, ki pride pomotoma v Ljubljano pa itak nima avta.

Sanjin (ni preverjeno)

Če parkirani avti ne motijo prometa in mimoidočih, je tako ali podobno parkiranje še sprejemljivo.

Mirko. (ni preverjeno)

Pritožile so se občanke in občani-verjetno brezposelni socialni problemi,ki se imajo čas ukvarjati s tem. Ali pa penzionisti

Starejše novice