zalastritof
Sre, 19.1.2022 15:08
V noči z nedelje na ponedeljek je na Šmarni gori nekdo skrajšal vrvico zvončka želja. Kaj se skriva v ozadju dogodka?

Številne pohodnike, ki se dnevno zgrinjajo na priljubljeno ljubljansko pohodniško destinacijo - Šmarno goro, je, kot smo že poročali, v ponedeljek zjutraj presenetila odrezana vrvica zvončka želja.

Tik pod vrhom je kip in zvonček Svetega Antona, če ob prihodu na Šmarno goro pozvonimo in si nekaj zaželimo, pa naj bi se nam ta želja uresničila, pravijo domačini.

Na problem je opozorilo več vplivnic, med njimi pevka Špela Grošelj in podjetnica Teja Jugovic, na Instagramu znana predvsem pod imenom Cool mamacita.

Kdo skrbi za zvonček in kaj se je z vrvico v resnici zgodilo?

»Kadar je z zvončkom ali vrvico kaj narobe, za to običajno poskrbimo kar mi,« je za Ljubljanainfo povedala Ana Češnovar, nosilka dejavnosti priljubljene gostilne Ledinek na Šmarni gori.

Povedala je še, da do danes na delovnem mestu hkrati ni bilo dveh fantov, menjava vrvice pa vseeno ni mačji kašelj. Češnovar nam zagotovi, da bo danes na priljubljeni izletniški točki že mogoče spet pozvoniti in prepričani smo, da je tako že v času pisanja tega prispevka.

Kdo je za uničeno vrvico odgovoren?

»Po mojem mnenju je bila to objestnost mladega fanta. Predstavljam si, da sta bila pred dvema tednoma tu s punco in pozvonila, nato pa je ona zvezo prekinila. In je svojo frustracijo znesel nad zvonček. Ta zgodba je seveda plod moje domišljije. Morda pa je res šlo za neuslišano ljubezen,« namigne.

Starejše novice