Foto: Bobo
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sre, 20.10.2021 14:15
Ravnatelj Elektrotehniške-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana je dijakom poslal sporočilo, v katerem sporoča, da bo popoldanski pouk zaradi protestov potekal od doma.

Uroš Breskvar, ravnatelj Elektrotehniške-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana, ki je vsem bolj poznana kot Vegova, je svojim dijakom preko e-pošte sporočil, da bo popoldanski pouk zaradi petega sredinega protesta potekal od doma.

Foto: Facebook Zlatko

»Vsako sredo, ko se peljem v službo, se mi obrača želodec in se sprašujem, kaj naj naredim. Zaradi varnosti glede na nepredvidljive dogodke sem se odločil, da bo pouk od doma,« je za Ljubljanainfo povedal ravnatelj Vegove Uroš Breskvar.

Poteza, za katero se je ravnatelj odločil že prejšnjo sredo

Kot smo poročali, je za dijake Vegove popoldanski pouk potekal od doma tudi prejšnjo sredo. 

Ravnatelj Elektrotehniške-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana je že takrat ministrstvo zaprosil za soglasje za izvedbo pouka na daljavo, ki so ga na ministrstvu odobrili.

Breskvar je prejšnji teden za STA potrdil, da je na daljavo izobraževalo šest oddelkov tretjih letnikov oziroma okoli 170 dijakov, ki bi sicer pouk spremljali v živo. 

Zlatko ravnatelja kritizira

Raper Zlatko je na svojem Facebook profilu objavil fotografijo e-sporočila, ki ga je ravnatelj posredoval dijakom in ga ob tem kritiziral.

»Kakšno pretiravanje s strani ravnatelja. Danes je sreda in čez dva dni bo petek. Ljudje imamo zakonsko pravico do mirnih shodov in resnično ni potrebno šolati otrok na daljavo, ker s tem kažemo, da je težava v ljudeh, ki mirno protestirajo, pa vsi dobro vemo, da temu ni tako,« je zapisal.

Starejše novice