Načrtovani minipleks v podhodu Ajdovščina (vir: MOL).
Ljubljanainfo
Čet, 16.3.2023 18:00
Mestna občina Ljubljana obljublja novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče.

Novica, da se po 22 letih zapira ljubljanski Kolosej, je kljub dejstvu, da je bil ta v zadnjih letih zgolj še senca svoje stare podobe, razžalostila marsikaterega Ljubljančana.

Ker je trenutno zaprt tudi kino Komuna v centru mesta, kjer se bo zgodba Koloseja, kot smo izvedeli, nadaljevala letos poleti, ko ga dokončno prenovijo, so Ljubljančani ostali brez kar dveh pomembnih kinolokacij.

Marsikdo se je ob tem spomnil na obljube mestne občine Ljubljana, da bodo v podhodu Ajdovščina vzpostavili minipleks mestnega kina s petimi novimi kinodvoranami.

Tudi na servisu Pobude meščanov smo te dni zasledili vprašanje meščana v povezavi z omenjenim kompleksom.

»MOL je uspešno prenovila Švicarijo, Cukrarno, kmalu bo prenovljen tudi Rog. Že pred leti je bil uspešno prenovljen in revitaliziran Kino Šiška kot večnamenski kulturni prostor. Kako daleč pa je projekt vzpostavitve mestnega multikina v podhodu Ajdovščina? Je ta projekt sploh še aktualen? Kdaj je predviden za realizacijo?«

Nov mestni kino se bo začel graditi prihodnje leto, v načrtu tudi nova kavarna

Z mestne občine, oddelka za kulturo, so potrdili, da je projekt izgradnje minipleksa mestnega kina na območju podhoda Ajdovščina še vedno v teku.

Letos je tako predviden zaključek izdelave izvedbene projektne dokumentacije in izvedba javnega naročila za izbor izvajalca gradnje, pričetek gradnje pa načrtujejo v letu 2024.

Minipleks bo obsegal vhodni paviljon med Parkom slovenske reformacije in Slovensko cesto, ki bo namenjen prodaji vstopnic in kavarni, ki se bo v lepem vremenu razširila tudi na prosto proti parku.

Skozi veliko polkrožno odprtino v paviljonu se bo notranji prostor paviljona preko stopnic prelil v spodnjo avlo. Ta bo postala odprt in osvetljen prostor, ob katerem bosta razporejena sklopa velike, srednje in treh malih dvoran ter večnamenski prostor za spremljevalne dejavnosti mestnega kina.

V sklopu projekta bodo urejeni tudi tehnični prostori za ogrevanje, ohlajevanje in prezračevanje kina.

Minipleks bo kot dodatno lokacijo mestnega kina Kinodvor na Kolodvorski ulici upravljal Javni zavod Kinodvor. Programsko bo šlo za redni filmski program, program za mlada občinstva s filmsko vzgojo in filmske festivale, novi prostori pa bodo omogočili tudi izvedbo številnih dodatnih programov in projektov.

Starejše novice