Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sob, 8.6.2024 08:57
Močna nevihta, ki nas je včeraj zajela s silnimi nalivi, je s sabo prinesla tudi točo. Kot napovedujejo vremenoslovci, lahko tudi v današnjem popoldnevu pričakujemo razvoj posameznih neviht, ki bodo močnejše narave.

Ponekod po Sloveniji, predvsem na severovzhodu države, so lokalne nevihte včeraj povzročile precej težav. O nevihtah in toči so poročali iz naselij Rače, Hoče, Miklavž na Dravskem polju in Kidričevo pri Ptuju.

Meteorna voda je poplavila več kleti, toča je poškodovala ostrešja objektov, sunki močnega vetra pa so podrli nekaj dreves in poškodovali elektrodistribucijsko infrastrukturo. Sprožilo se je več zemeljskih plazov.

Tudi danes popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

Kot napovedujejo vremenoslovci Agencije za okolje, bo danes delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija.

Popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije.

Vir: ARSO

Glavnina nevihtnega dogajanja bo v Avstriji

»Tudi v današnjem popoldnevu lahko pričakujemo razvoj posameznih neviht, ki bodo močnejše narave,« so sporočili vremenoslovci portala Neurje.si: »Potek dogajanja bo znova v popoldnevu in proti večeru, ko bo prevladovalo nestabilno ozračje.«

Dodajajo, da bo glavnina dogajanja danes severno od nas, v Avstriji. Nekaj nevihtnih celic lahko ob meji z Avstrijo preide tudi slovenski del. 

Kot napovedujejo, lahko nevihte spremlja močan naliv in veter, prav tako je možna toča. 

Kakšni so obeti? 

Jutri bo deloma sončno, občasno bo na nebu povečana koprenasta oblačnost, napovedujejo na Agenciji za okolje. V ozračju bo tudi nekaj puščavskega prahu. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

V noči na ponedeljek se bodo od zahoda začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo v ponedeljek zajele večji del Slovenije.

V torek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Osvežilo se bo.

Vir: ARSO

Starejše novice