Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Čet, 1.2.2024 09:14
Znan je datum začetka prodaje ter cene vstopnic za poslovilno tekmo zlatega kapetana.

Slabih sedem mesecev pred košarkarskim spektaklom leta v Ljubljani, poslovilno tekmo zlatega kapetana Gorana Dragića, imenovano Night of the Dragon, je znan datum prodaje vstopnic. 

Nakup teh bo omogočen v četrtek, 15. februarja, od natanko 12.37 dalje. Razlog za izbiro te nenavadne ure je simboličen. Dragić je namreč večji del kariere v Ligi NBA in v reprezentanci nosil drese s številkami 1 (Phoenix Suns), 2 (Phoenix Suns), 3 (Houston Rockets, reprezentanca) in 7 (Miami Heat, Chicago Bulls, Toronto Raptors).

Kakšne bodo cene vstopnic?

Vstopnice, ki jih bo v prvi fazi na voljo približno 10.000, bodo razdeljene na štiri kategorije. Tiste najbližje igrišču, v zelenem ringu, bodo stale med 75 in 89 evrov, preostale v oddaljenejšem rdečem ringu pa med 35 in 45 evrov. Celoten izkupiček od prodaje bo namenjen v dobrodelne namene.

V imenu organizacijske ekipe  vodja projekta Matej Avanzo povedal:

»V dobrodelnem Gogijevem letu bo precej priložnosti za zbiranje sredstev, in sicer od pošiljanja SMS-sporočil do posebnih dodatnih dogodkov ter številnih dražb. Skupaj z Goranom, soorganizatorji, sponzorji in partnerji si želimo celotno Slovenijo povezati za dober namen, zbrati čim več denarja ter ga nato skupaj z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje transparentno nameniti mladim športnikom in skupinam, ki so tako ali drugače deprivilegirane. Že sedaj številni sprašujejo o možnosti dodatnih donacij, saj je Goran Dragić zares neverjetno pozitivna osebnost in močna blagovna znamka, tako da ste vsi vljudno vabljeni tudi k podpori s SMS-sporočili.«

Zaigrale bodo mnoge legende športa

Dogodka se bodo avgusta udeležila mnoga največja imena košarke, med njimi Jimmy Butler, Luka Dončić, Steve Nash, Rašo Nesterović, Giannis Antetokounmpo in drugi. 

Pri Eventimu pričakujejo hud naval zanimanja za nakup vstopnic, zato so uvedli poseben sistem čakalnih vrst. Ta bo omogočil urejen elektronski dostop do spletne trgovine za nakup vstopnic ter zmanjšal tveganje za preobremenitev sistema.

Janković bo kupil dve vstopnici

Poleg vseh zvezdnikov na igrišču bo znanih ljudi gotovo mrgolelo tudi ob njem. Svojo prisotnost je na novinarski konferenci pred dnevi oznanil tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković

Župan bo namreč kupil »dve vstopnici ob igrišču, tam, kjer vedno sedim«. Prepričan je, da bo Dragić, »poznavajoč njegov karakter«, na tekmo dobro pripravljen. Ne pa morda tudi na sledeče:  

»Po tej tekmi ga bom še enkrat poskusil prepričati, če bo zdrav in bodo kolena vzdržala, da kljub temu odigra še eno sezono za Cedevito Olimpijo. Moja večna želja je to, da bi Cedevita Olimpija igrala v final fouru evropske lige v Stožicah. Vse pogoje dvorana ima, samo uvrstiti se moramo.«

Starejše novice