Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 31.3.2023 11:04
Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija obvestila podjetja TKK, ki naj bi zaposlene pozivalo k tečaju srbohrvaščine. Kako odgovarjajo v podjetju?

Na družbenih omrežjih se je v zadnjih dneh pojavila informacija, da bodo v podjetju TKK, ki proizvaja izdelke za leplenje gradbenih materialov zaradi večjega števila delavcev iz držav nekdanje Jugoslavije začeli izvajati tečaj srbohrvaškega jezika za vse delavce.

Na obvestilu je bilo zapisano, da bo tečaj srbohrvaščine organiziran za vse delavce iz Slovenije, namen tečaja pa je osvojitev osnov iz srbohrvaščine zaradi lažje komunikacije med zaposlenimi.

Obvestilo, ki je zaokrožilo po družbenih omrežjih.

Prvoaprilska šala že pred prvim aprilom?

Podjetje TKK je v sporočilu za javnost zapisalo, da je bilo obvestilo o tečaju srbohrvaščine za delavce iz Slovenije prvoaprilska šala dveh zaposlenih.

»Dva sodelavca v podjetju TKK, ki ju ne želimo izpostavljati, sta v šali na oglasno desko pripela obvestilo, da bo podjetje, zaradi lažjega sporazumevanja med sodelavci, organiziralo obvezne tečaje 'srbohrvaščine',« je pojasnil Marko Štrukelj, vodja produktnega vodenja in marketinga.

Delavca sta se za dejanje opravičila, vodstvo obžaluje nastalo situacijo

Vodstvo podjetja in predstavniki sindikata so se pogovorili s sodelavcema, ki sta izrazila veliko obžalovanje za nastalo situacijo.

»Šlo je za šalo, njun namen ni bil, da bi lažen dopis zaokrožil po družbenih omrežjih in medijih,« je pojasnil vodja sindikata zaposlenih Ljubo Rot.

Iz podjetja so sporočili, da večina delavcev prihaja iz lokalnega okolja, okoli 11 odstotkov zaposlenih pa je tujih delavcev, katerim podjetje omogoča možnost udeležbe brezplačnih tečajev slovenščine.

»Nekatere izmed njih je navedena šala prizadela, sodelavca in tudi vodstvo smo se jim tudi že opravičili, prav tako sodelavki, katere ime je bilo objavljeno v lažnem dopisu,« še dodaja Štrukelj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice