Matjaž je nezgrešljivi vokal Šank Rock skoraj štirideset let! Foto: Marko Delbello Ocepek
mimi inhof
Sob, 20.3.2021 13:00
Pevec zasedbe Šank Rock odgovarja na nenavadna vprašanja.

Matjaža Jelena smo nazadnje videli kot pojočega žabca v oddaji Kdo si ti? Zvezde pod masko. Pevca velenjskih Šank Rock, ki tako kot njegovi stanovski kolegi, zadnje leto hibernira v pričakovanju boljših časov, smo izprašali o njegovih konjičkih, najljubših albumih, načrtih s Šank Rock, o tem kdaj se je nazadnje zjokal in kaj bi zapel, če bi ga vsaj še enkrat slišali v žabji opravi.

1. Kako te kličejo domači in prijatelji?

Mažo… ampak imam raje, da me pokličejo Matjaž.

2. V oddaji Kdo si ti? Zvezde pod masko smo te videli kot pojočega žabca. Si se sam odločil za masko, če ja, zakaj in s katero skladbo bi te slišali peti, če bi ostal v oddaji?

Nisem se sam odločil, so mi določili… ampak, ko sem videl nekatere druge maske od mojih "sotrpinov", sem ugotovil, da je moja maska ena od bolj udobnih. Če bi predstavil še tretjo pesem, bi to bila operna O Sole Mio... Prepričan, da bi to bil zelo trd oreh za tekmovalce in gledalce pred teve ekrani.

3. Kateri junak ti je najljubši v Muppetkih (The Muppet Show)?

Statler in Waldorf, starca na balkonu. Nič jima ni bilo OK. (smeh)

4. Če bi se v naslednje. življenju rodil kot žival, katera bi bil?

Že več kot 30 let prepevam pesem Rad bi bil metulj ... torej logična posledica.

5. Kdaj ste Šank Rock stali zadnjič na odru? Ste v zadnjem letu kaj ustvarjali in kaj po letu bolj pogrešaš - šank ali rock?

Nazadnje smo stali na odru januarja 2020 … potem je udaril covid šok in še danes smo v tem jeb**em šoku… Ustvarjamo doma,  vsak zase in verjetno se bomo v kratkem dobili v studiju. Močno pa upam, da se čimprej vrnemo tudi pred publiko. Kaj bolj pogrešam, šank ali rock? Oboje! Torej Šank Rock.

6. V oddaji si priznal, da ne maraš poslušati svojega glasu in da bi se najraje skril, ko v trgovini zaslišiš komad Šank Rock. S katerim posnetkom pa si najbolj zadovoljen in katerega obvezno ugasneš, če se kje predvaja?

Zavedam se, da je vsaka posneta pesem odraz nekega časovnega obdobja, odraz našega takratnega razmišljanja in glasbenega znanja, seveda. Po drugi strani bi vse posnel še najmanj enkrat, če bi to bilo možno, a potegnjeno pod črto, sem na vse posnete pesmi ponosen. Predvsem na tistih nekaj, ki so z leti postale skoraj zimzelene in popularne pri večih generacijah. To naj kar traja.

 

Kdo si ti? 12 nenavadnih vprašanj

7. V prostem času si strasten motorist. Kaj je naj avantura, ki si si jo privoščil na jeklenem konjičku?

Tri tedensko popotovanje po zahodu severne Amerike leta 2006. Spoznal sem prijatelje s katerimi sem še danes v stikih in ko bo le možno, znova ponovimo dogodivščino.

8. Kaj je tvoj ‘strup’, oz. slaba razvada, ki se ji rad predajaš?

Dobra hrana in pijača. Zato moram vzporedno veliko migati, da imam vsaj delno nadzor nad svojo težo. (smeh)

9. Kdaj si s nazadnje zjokal?

Včeraj, ko sem gledal TV…

10. Največji modni spodrsljaj?

Modni spodrsljaji se mi dogajajo skoraj vsak dan, ker sem telesno neskladno grajen. Nič konfekcijskega ne paše preveč. (smeh)

11. Prvi glasbeni album, ki si ga kupil v življenju (a ga še imaš) in album, ki se ga nikoli ne naveličaš poslušati?

Kupil sem tri: Bijelo Dugme - Šta bi dao da si na mom mestu, Pink Floyd - Wish You Were Here, The Beatles - Rock'n'roll, nikoli pa se ne naveličam poslušati Highway to Hell in Back in Black od AC/DC. To sta klasiki rock ‘n’ rolla.

12. Zaključi stavek: Matjaž Jelen je ...

… prevečkrat len!

 

Starejše novice