Foto: bobo.
Ljubljanainfo
Tor, 10.10.2023 18:00
Direktor Slovenskih železnic priznava, da so kritike na mestu.

V Ljubljanski mestni hiši je danes potekala novinarska konferenca na temo novega Potniškega centra Ljubljana, ki bo celostno povezal in nadgradil javno železniško ter avtobusno infrastrukturo.

Gradnja novega centra bo tehnično izredno zahtevna, povzročala pa bo tudi prometne zamaške ter predvsem zamude v železniškem prometu na tirih, ki vodijo v in iz Ljubljane. 

Na temo dolgotrajnih zamud vlakov v Sloveniji je bilo prelitega že veliko črnila; skorajda vsak dan lahko času jutranje in popoldanske prometne konice, ko se množica učencev, dijakov, študentov, delavcev in drugih potnikov z vlakom odpravi po opravkih, na socialnih omrežjih opazimo številne izpovedi razočaranih posameznikov, ki ugotavljajo, da bo pot terjala mnogo več časa kot predvideno.

Vse kritike so na mestu

A težava ni zgolj v zamudi kot taki - nedopustno je predvsem to, da Slovenske železnice kot monopolni upravljavec železniškega prometa v Sloveniji povsem neadekvatno komunicirajo s potniki, ki prepogosto niti ne vedo, kako dolga bo zamuda ter kaj je vzrok zanjo, kdaj in kako bo organiziran morebiten nadomestni prevoz ...

Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes je povedal, da tovrstno prakso obžaluje in potrdil, da bodo v prihodnje razmišljali o rešitvah. Ena izmed možnosti je, da bi povprečno zamudo vključili v osnovni vozni red.

Vsekakor pa se strinja, da so vse kritike na račun Slovenskih železnic glede komuniciranja o zamudah vlakov na mestu.

Starejše novice