Katja Gregorec
Pet, 17.5.2024 11:00
Boris Abraham si je že več kot deset let želel uresničiti svojo željo in se peš odpraviti s Hodoša v Piran. Želja se mu je uresničila ta teden, ko se je s Hodoša odpravil na svojo 330 kilometrov dolgo pot.

V sredo zjutraj, ob 6. uri se je Boris Abraham, skupaj s svojo družino in sovaščanko Katico Könye, odpravil proti Piranu. 330 kilometrov dolgo pot si želi prehoditi v osmih dneh, tako bo vsak dan naredil okrog 50 kilometrov. 

Boris je velik ljubitelj narave, zato si je za zadano pot v službi vzel celo dopust. Slovenija se mu zdi izjemno lepa država

»Ja, je lepa, samo, ko greš z avtom po avtocesti, ne vidiš kaj dosti, zato pa te sem se odločil, da bom šel peš, da ja spoznam še bolje,« doda Boris Abraham.

To sicer ni prvi takšen projekt, ki si ga je Boris zadal. V enem dnevu je recimo prehodil 100 kilometrov. Takrat je hodil v dobrodelne namene. 

»Za EHO podpornico sem to stvar naredil in smo zbrali preko 3000 evrov. Hoditi sem začel ob 00.30 ponoči, na cilj pa sem prišel deset minut pred polnočjo, takrat sem prehodil 100 kilometrov in 210 metrov,« razloži Abraham. 

Boris Abraham in Katica Könye

Tokrat se je odločil, da bo hodil za dušo. Glavna inspiracija mu je bila prav pesem slovenskega glasbenika, Vlada Kreslina - Z Goričkega v Piran.

»Ne, ta je za dušo in da si izpolnim to svojo željo, ki sem jo imel že dolgo v načrtu,« svojo pot pojasni Boris. 

Sam pravi, da mu brez podpore družine, prijateljev in znancev ne bi uspelo, zato je izjemno vesel za vso podporo, sploh tistim, ki se mu med potovanjem za nekaj časa tudi pridružijo.

»Mi smo tukaj zato, da mu damo neki suport, da dobi malo energije, tudi za naprej, za nadaljnjo pot. Kapo dol ne, svaka mu čast,« povedo njegovi prijatelji.

V veliko podporo mu je tudi soobčanka Katica Könye, ki je prav tako velika ljubiteljica pohodništva.

»Pa rada hodim, peš, pa sem imela voljo, pa sem si mislila, koliko bom naredila, toliko bom. Ampak si želim priti do Pirana,« pove Katica Könye.

Njun dan se začne ob 6.00, hrano si po večini kupujeta v trgovini, enako pijačo, spita pri prijateljih in znancih. Vsak dan naredita okrog 50 kilometrov, spremljevalnega vozila nimata. 

Pot Borisa in Katice lahko spremljate tudi na Facebook strani Borisa. Na svoj cilj bosta predvidoma prišla v sredo. Bosta pa zagotovo vesela kakšnega pozdrava ob poti ali celo koga, ki se jima bo na pot pridružil. 

In načrti za prihodnost? Teh je po mnenju Borisa veliko, kdaj jih bo izvedel in kam vse se bo odpravil, pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

Starejše novice