Ljubljanainfo
Tor, 4.7.2023 20:00
Novica, ki se je bodo razveselili lastniki štirinožnih prijateljev. Na slovensko obalo prihaja prava pasja plaža, kjer bo na voljo tudi pasja hrana, pasje pivo, sladoled in celo pasja torta.

Javno komunalno podjetje Okolje Piran je pred časom začelo z zbiranjem ponudb za najem dela plaže v Luciji za ureditev plaže za pse. Gre za betonski del plaže, ki je bila s strani prejšnjih lastnikov zanemarjena.

Mestna občina Koper je pred časom psom namenila del novega obmorskega parka v Žusterni. A korak dlje bodo šli v Portorožu, kjer bo nastala čisto prava pasja plaža, kot je doslej na slovenski obali še ni bilo. 

Zdaj je znano, kdo bo postavil prvo pasjo plažo v Sloveniji. 

Koncepta pasje plaže se bo lotil Marko Kozel, znan koprski gostinec in direktor podjetja Montys beach. Kozel je kupil franšizo Montys beach od hrvaškega podjetja, ki pri naših južnih sosedih pasjo plažo že uspešno razvija na treh lokacijah. 

Pred kratkim so najeli tudi bližnji lokal, nekdanjo Alayo. Tako bodo s ponudbo hrane in pijače poskrbeli za pse in lastnike.

Koncept pasjih plaž je na Hrvaškem začel razvijati podjetnik Igor Montanari Knez. Najprej je leta 2010 pasjo plažo uredil v Crikvenici, nato na otokih Rab in Pag, zdaj pa celo v Los Angelesu.

Napovedujejo raj za štirinožne prijatelje v osrčju Portoroža

V Luciji se tako odpira pasja plaža s ponudbo pasjega piva, priboljškov, igrač in ostalega, kar je že dobro poznano na hrvaških plažah.

»Bar za pse, kjer boste lahko svojemu štirinožnemu prijatelju naročili hladno in osvežilno pasje pivo? Ali pa pasji sladoled? Ne, to ni hec!« so zapisali na Facebook profilu Montys Beach Bar Slovenija.

Dodajajo, da bo na novi pasji plaži postavljen tudi bar, ki bo poleg osvežitve za lastnike, nudil osvežitev tudi za pse.

Kot pravijo, je zabava za štirinožne prijatelje na prvem mestu, zato bodo na novi pasji plaži postavili tudi agility park.

Del plaže, ki se po novem imenuje plaža Lucija, ne bo ograjen, prav tako za vstop na plažo ne bodo zaračunavali vstopnine.

Starejše novice