Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Sob, 2.12.2023 13:21
Projekt prostorske preureditve OŠ Mengeš vključuje izgradnjo nove kuhinje, jedilnice in knjižnice ter novih specializiranih naravoslovnih učilnic in učilnic za izvajanje pouka dodatne strokovne pomoči.

Občina Mengeš in SGP Graditelj sta podpisala pogodbo o prostorski preureditvi Osnovne šole (OŠ) Mengeš. Podpis pogodbe za investicijo v skupni vrednosti 8,17 milijona evrov predstavlja prebojni korak pri reševanju dolgoletne prostorske stiske osrednje izobraževalne ustanove v občini. Pripravljalna gradbena dela naj bi se začela že ta mesec.

Projekt prostorske preureditve OŠ Mengeš vključuje izgradnjo nove kuhinje, jedilnice in knjižnice ter novih specializiranih naravoslovnih učilnic in učilnic za izvajanje pouka dodatne strokovne pomoči. V okviru projekta bodo zgradili teraso, s katero bo šola pridobila tudi zunanjo učilnico, ki bo omogočala izvajanje drugačnih oblik pouka. Novi prostori predstavljajo tudi rešitev prostorske stiske s šolskimi garderobami, ki jih na šoli kronično primanjkuje, so zapisali v sporočilu za javnost.

Mengeški župan Bogo Ropotar je pojasnil, da so bili prebivalci Mengša v letošnjem letu soočeni s katastrofalnimi poplavami in da so s solidarnostjo, trdim delom, odločnostjo in predanostjo dokazali, da jih tudi najhujše naravne preizkušnje ne morejo zaustaviti.

»V izjemno veselje mi je, da se dela za izvedbo nujno potrebne prostorske širitve OŠ Mengeš začenjajo. Skrb za zagotavljanje kakovostnega učnega in življenjskega okolje za mengeške otroke je ena od naših prednostnih nalog. S tem korakom tudi udejanjamo zavezo, da se Mengeš razvije v najbolj prijetno mesto na deželi, tudi za naše otroke,« so v sporočilu povzeli besede župana.

Prostorska preureditev bo za šolo pomenila izjemno pomembno rešitev prostorskih težav

Ravnatelj OŠ Mengeš Sašo Božič je izpostavil, da bo prostorska preureditev za šolo pomenila izjemno pomembno rešitev prostorskih težav, s katerimi se že leta soočajo na šoli zaradi stalnega povečevanja števila vpisanih otrok. Z izbranim ponudnikom so zelo uspešno sodelovali že pri gradnji vzhodnega prizidka šole in športne dvorane Mengeš. Verjamejo, da se bo tudi tokrat izkazal kot zanesljiv, strokoven in kakovosten izvajalec del. Vsi na šoli, ki jo obiskuje več kot 870 učencev, vključenih v 37 oddelkov, po njegovih navedbah nestrpno pričakujejo in se veselijo nove pridobitve.

Direktor gradbenega podjetja SGP Graditelj Bojan Zorman je poudaril, da ima podjetje tudi z Občino Mengeš večletno tradicijo dobrega sodelovanja. Izjemno sodelovanje poteka tudi z OŠ Mengeš, kar se je še posebej izkazalo ob gradnji nove telovadnice in pri izvedbi nekaterih sanacij po letošnjih poplavah. 

Verjame, da se bo dobro sodelovanje enako izkazalo pri projektu prostorske preureditve šole, kjer prav tako nastopajo kot izvajalec in kjer se bliža začetek izvedbe del, so še sporočili z občine.

Starejše novice