Ljubljanainfo
Sre, 20.4.2022 11:02
Po tem, ko je v medijih zaokrožila novica, da naj bi Saša Arsenovič davil tujega otroka, odzivi dežujejo iz vseh strani. Kako incident komentira njegov glavni akter? Mariborski župan pravi, da dogodek obžaluje.

Na družbenih omrežjih in tudi v medijih je včeraj zaokrožil zapis očeta, ki trdi, da je mariborski župan Saša Arsenovič davil njegovega otroka. Medijem je posredoval tudi fotografije in posnetek domnevnega napada.

Kot je zapisal, naj bi se nad skupino otrok znesel zaradi rabljenih tenis žogic, ki so jih pobrali iz smeti. Otroke naj bi poniževal, zmerjal, nato pa se jih lotil tudi fizično.

Na incident so že včeraj odzvali nekateri mestni svetniki, med drugim samostojni mestni svetnik Miha Recek in Matic Matjašič, pojasnila je zahteval tudi lokalni odbor SD. Od Arsenoviča zahtevajo prevzemanje politične odgovornosti in ga pozivajo k odstopu. 

Arsenovič o odstopu razmišljal, a ga ni podal 

Arsenovič je v zvezi z incidentom danes podal svoje opravičilo. 

»Dogodek dejansko obžalujem, se opravičujem. Najprej najstnikom, potem staršem, ki jih razumem, da si želijo zaščititi svojega otroka. To bi pri svojih štirih verjetno naredil tudi sam,« je uvodoma povedal mariborski župan. 

»Opravičujem pa se tudi vsem Mariborčankam in Mariborčanom, ker sem ravnal natančno tako, kot ne delujemo, ko se trudimo graditi mesto in odnose. In bi kljub vandalizmu, objestnosti in grobim žalitvam lahko in moral pri mojih zrelih letih ravnati drugače, manj burno. In se zato še enkrat opravičujem,« je dodal. 

»Pri tem pa moram povedati, da sem želel fanta samo ustaviti in ga poučiti, da se tako s skupno lastnino ne ravna, da žalitve ne vodijo nikamor. Bil je zelo nemiren in razburjen in zato komunikacija ni bila mogoča,« je še povedal: »Nisem ga ne udaril, ne davil, za roko pa sem ga prijel. Glede na to, da ni naredil prav ne jaz, ne on, bi bilo prav, da se srečamo tudi s starši in da skušamo narediti skupaj kaj dobrega.«

Kot pravi, ne ve, od kod ima otrok poškodovano koleno in modrice na vratu: »Jaz ga prav gotovo nisem davil, sem pa ga ustavil.«

Arsenovič: »Kot vzgled bi moral opozoriti, ne pa se ga dotakniti, za kar se opravičujem«

Na vprašanje, ali se mu to ne zdi dovolj dober razlog za odstop, je Arsenovič odgovoril: »Mislim, da ne.« 

»Sem razmišljal tudi o tem,« pravi: »Bilo je veliko teh pobud in še bistveno več iz vse Slovenije, da naj s svojim delom nadaljujemo. Da ima vsaka medalja dve plati. Eno ste slišali prej, od nekoga, ki ni bil tam, eno pa slišite zdaj.«

Dodal je, da so dovolj dobrega naredili, a da ta dogodek vsekakor ni njemu in ne mestu v ponos. »Kot vzgled bi moral opozoriti, ne pa se ga dotakniti, za kar se opravičujem,« pravi.

»Se pa tudi sprašujem, kam ta družba gre, da nekdo, ki je celo vedel, da sem župan, govori takšne besede, ki jih ne morem niti zdaj pred vami izgovoriti,« je še povedal: »Ki vpričo več nas poškoduje tujo lastnino, odtuji žoge, katerih ni lastnik in so bile namenjene drugim otrokom. In ko ga na to opozoriš, si deležen žaljivk. Jaz mislim, da takšnih otrok si ta družba ne želi, niti zasluži.«

Arsenovič zanika ostale primere agresivnega vedenja

To sicer ni prvi Arsenovičev incident, ki je zaokrožil v javnosti. Septembra lani se je moral zagovarjati, ko je skuterista, ki se je vozil na območju za pešče, kjer je vožnja skuterjem prepovedana, ustavil in opozoril, ga prijel za roko in mu vzel ključe.

Tik pred lokalnimi volitvami, v katerih se je Arsenovič zavihtel na županski sedež, pa je zaokrožila zgodba o odgriznjenem mezincu.

Na opozorilo, da se je pojavilo več primerov z agresivnim vedenjem, Arsenovič odgovarja: »To prvič slišim, razen če namigujete na to, da ščitim varnost v peš coni in se trudim, da tam ne bi bilo skuterjev. Kakih drugih dogodkov pa ni bilo.«

Ni to naloga za redarje in policijo? Arsenovič pravi, da ko se je v Nemčiji s kolesom vozil po napačni strani ceste, po delu, ki je bil namenjen pešcem, so ga na to opozarjale tudi upokojenke. »To malo pogrešam v mestu, da bi skupaj srbeli za te prostore, ki jih ustvarjamo,« je zaključil. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice