STA
Ned, 13.3.2022 08:30
Vrtnarjenje med epidemijo postalo ena izmed najbolj priljubljenih prostočasnih dejavnosti.

Med epidemijo covida-19 je vrtnarjenje doživelo pravi razcvet, po priljubljenosti prostočasnih dejavnosti se je znašlo na drugem mestu, takoj za gledanjem televizije.

Raziskave so pokazale, da je kar četrtina hobi vrtnarjev začela vrtnariti v tem obdobju, v pomoč pa jim je bila tudi aplikacija Posadi.si, ki so jo razvili v podjetju Proventus.

Pridelava hrane

Ob začetku epidemije so negotove dobave hrane v trgovine mnoge spodbudile k razmišljanju o lastni pridelavi sadja in zelenjave. Poleg tega je vrtnarjenje oblika zunanje rekreacije, pri kateri se lahko ljudje varno družijo in poklepetajo s sosedi.

Preživljanje časa na vrtu je bilo mogoče tudi za vse v izolaciji in karanteni, pri opravilih pa je lahko sodelovala cela družina.

Zaradi šolanja in dela na daljavo se je povečalo število ur preživetih za ekrani, tako da je vrtnarjenje predstavljajo tudi koristno analogno in fizično sprostitev za zmanjšanje stresa, so v podjetju zapisali v sporočilu za javnost.

Digitalna orodja za vrtnarjenje

Zaradi večje priljubljenosti vrtnarjenja so ljudje potrebovali tudi informacije za načrtovanje uspešne vrtnarske sezone, kar jim je na enem mestu ponudila aplikacija Posadi.si.

Gre za mobilno in spletno aplikacijo, ki ljubiteljskim vrtnarjem nudi dostop do informacij, opomnike za opravila, planer vrta, platformo za izmenjevanje semen, setveni koledar in nasvete za vrtnarje.

»Običajno pri orodjih za vrtnarjenje sicer ne pomislimo na digitalna orodja, a vemo, koliko informacij je potrebnih za nego vrta ter kako hitro pozabimo na kakšno opravilo. Zato lahko tudi z mobilno aplikacijo pripomoremo, da je potrebnega manj načrtovanja in lahko uporabniki preživijo več časa na vrtu,« so zapisali.

Starejše novice