Ustvarjeno dne
Tor, 5.4.2022 12:25
Robert Prosinečki se je na klopi Olimpije predstavil z zmago, zeleno-beli pa po zmagi na tekmi z Radomljami gostujejo v Ljudskem vrtu. Ljubljančanom se je pred derbijem pridružil nov obraz.

Neven Đurasek je najnovejša pridobitev Olimpije. Hrvaškega vezista je vsaj do konca letošnje sezone posodil zagrebški Dinamo.

Triindvajsetletnik že v dosedanjem delu sezone ni igral za Dinamo, temveč je bil posojen v Ukrajino. Za Dnipro-1 je odigral 18 ligaških tekem, klub pa je v trenutno prekinjenem prvenstvu zasedal visoko tretje mesto. 

V ljubljanskem prvoligašu so s prihodom Varaždinca izkoristili novo pravilo mednarodna nogometne zveze, ki je luči vojne v Ukrajini nogometašem, ki so v letošnji sezoni nastopali v ruskem in ukrajinskem prvenstvu, dovolila prestope izven standardnih prestopnih obdobij. 

To pravilo je pred tedni izkoristil tudi slovenski reprezentant Benjamin Verbič, ki se je iz kijevskega Dinama preselil na Poljsko in do konca letošnje sezone oblekel dres varšavske Legie.

Veseli se igranja pod vodstvom Prosinečkega

Novinec v vrstah zmajev se veseli zgodbe v Ljubljani, predvsem pa sodelovanja z Robertom Prosinečkim, novim trenerjem Olimpije.

Nogometaš, ki je v najmočnejšem hrvaškem prvenstvu zbral 79 nastopov, le tri v dresu Dinama, priznava, da je bil prav nekdanji član Reala in Barcelone pomemben faktor pri prestopu:

»Jasno je, da je bil Robert Prosinečki eden pomembnejših faktorjev v moji odločitvi. Ne edini, veliki pa. Res sem si želel, da bi lahko treniral pod vodstvom takšnega trenerja. Zame bo izjemna čast, da bom vadil pod vodstvom Roberta Prosinečkega. 

Toda bil bi nepošten, če ob tem ne bi poudaril naslednje: vizija, ki mi jo je predstavila Olimpija, mi je prav tako zelo, zelo všeč. Dobil sem občutek, da želijo ljudje v klubu tukaj narediti nekaj res uspešnega, odmevnega. 

In če temu dodam še to, kaj Olimpija pomeni v Sloveniji in na teh prostorih, potem je jasno, da odločitev ni bila težka.«

Pravočasno na varno

Nogometaš, ki je lani z mlado reprezentanco Hrvaške zaigral na evropskem prvenstvu v Sloveniji, se je pred tedni pravočasno umaknil iz Ukrajine in se izognil vojni vihri, ki je ujela dobršen del države. 

»Niti po naključju ni bilo lahko. Za mano je težko, moreče obdobje, najbolj pa sem vesel, da sem se lahko še pravočasno umaknil na varno. Žal to ne velja za moje številne prijatelje.

Vsak dan mislim nanje in držim pesti, da bo z njimi vse v redu. Res mi je hudo in res obžalujem, da se je zgodilo, kar se je. 

V Ukrajini sem bil kratek čas, a sem resnično užival med temi prijaznimi, dobrosrčnimi ljudmi. Hudo mi je, ker preživljajo, kar preživljajo, hkrati upam, da bo čim prej konec vsega tega,« si želi Đurasek.

Je lahko vezist skriti adut Olimpije že na sobotnem derbiju v štajerski prestolnici?

Starejše novice