Foto: PU Ljubljana
Ljubljanainfo
Sre, 28.2.2024 08:28
Policisti spet imeli polne roke dela.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 521 klicev, 174 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na  kriminaliteto, 68 na javni red in mir, ter 65 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, štiri vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in štiri primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli štiri vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali šestkrat na javnem kraju in devetkrat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so pet posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.   

V Kočevju so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili tehnično blago. Povzročili so za več tisoč evrov škode.
 

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili nakit. Povzročili so za nekaj tisoč evrov škode. 

V Grosuplju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili gradbeni material. Podjetje je oškodovano za okoli 1.500 evrov.

Ljubljanski policisti obravnavajo kaznivo dejanje ropa, ki je bil storjen 4. januarja, nekaj po 17. uri na območju Šmartna. 

Moški star približno 40 let, visok približno 180 cm, svetle polti, srednje postave, oblečen temno bundo s kapuco, pod njo je nosil temen pulover, spodaj modre jeans hlače, obut v bele športne copate, na glavi je nosil črno kapo s šiltom, brez rokavic, govoril je slovensko.

Vse, ki imate o osebi ali kaznivem dejanju kakršne koli informacije policisti prosijo, da to sporočite na številko 113, lahko tudi anonimno na številko 080 1200, ali najbližjo policijsko postajo.

Starejše novice