Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sre, 13.1.2021 10:13
Ljubljanski policisti so na Šmartinski cesti v Ljubljani ustavljali voznika osebnega vozila. Ta se na znake policije ni ustavil in vožnjo nadaljeval v smeri centra Ljubljane.

Gre za voznika osebnega vozila znamke Audi A6, črne barve, koprskega registrskega območja, ki je na Šmartinski cesti povzročil prometno nesrečo. Z vozilom je trčil v enega izmed objektov in ga poškodoval, večkrat pa je trčil tudi v prometno signalizacijo. Med vožnjo je storil več cesto prometnih prekrškov in ogrožal druge udeležence v prometu, med drugim je vozil tudi po pločniku in ni upošteval znaka rdeče luči na semaforju.

Po več trčenjih mu je z vozila odpadlo kolo, a je kljub temu nadaljeval z vožnjo. Nato pa je na Stolpniški ulici zapeljal na travnik, zaradi poškodb vozila pa vožnje ni mogel več nadaljevati. Voznik je s kraja peš pobegnil, a so ga policisti kmalu izsledili in prijeli v bližini.

35-letnemu vozniku, doma iz okolice Ivančne Gorice, ki nima vozniškega dovoljenja, je bila za čas zbiranja obvestil odvzeta prostost. Prav tako so mu zasegli neregistrirano vozilo, v postopku pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Zasežena  mu je bila tudi manjša količina snovi, za katero se sumi da je prepovedana droga. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in prekrškov.

Policija ob tem poziva vse morebitne priče dogodka, oziroma druge udeležence, ki so bili zaradi vožnje voznika ogroženi, da to sporočijo na št. 113, ali Policijsko postajo Ljubljana Center, Trdinova ulica 10, na telefonsko številko (01) 475 06 00, lahko se tudi zglasijo v omenjeni enoti.

VIr: PU Ljubljana.

Starejše novice