Ustvarjeno dne
Pon, 22.2.2021 11:46
Ljubljanski policisti tudi v letošnjem letu nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov v zvezi z nasilnimi izgredi, ki so se zgodili na začetku novembra lanskega leta.

Kriminalisti PU Ljubljana so v zvezi nasilnega protesta, kateri je potekal dne 5.11.2020 še nadaljevali zbiranje obvestil in dokazov ter dodatno podali na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani še naslednje kazenske ovadbe:

Zoper 39-letnega Ljubljančana, zoper katerega so bile tudi že predhodno podane kazenske ovadbe, so kriminalisti dodatno še zbrali dokaze in ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju.

Slednji je v vlogi »vodje« vse od 16.10.2020 pa do samega neprijavljenega  protesta preko različnih socialnih omrežji pozival ljudi k nasilnem  protestu. Nasilnost pa je vseskozi poudarjal v svojih govorih in vabilih. Neprijavljen protest se je nato dne 5. 11. 2020 dejansko zgodil in bil  tudi nasilen, saj je prišlo tako do napadov na policiste in novinarje, kot do uničevanja tako privatne kot družbene lastnine.

Za navedeno kaznivo dejanje je predvidena zaporna kazen do 3 let.

Isti Ljubljančan je skupaj s 30-letnikom, ki je prav tako iz Ljubljane, osumljen tudi storitve kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje. Oba sta dejanje storila na nasilnem protestu 5. 11. 2020, prvi v vlogi vodje skupine nasilnih protestnikov, katerim je dajal navodila, kako naj delujejo proti policistom.

Drugi pa kot eden izmed članov navedene skupine. Navedena skupina nasilnih protestnikov je tako pod vodstvom 39-letnika s svojim skupnim delovanjem, ker so na samem protesti metali različne predmete v policiste, poskušala policistom preprečiti izvrševanje uradnih nalog. Za navedeno kaznivo dejanje je predvidena zaporna kazen od treh mesecev do dveh let.

Za vodjo take skupine pa od 6 mesecev do 3 let.

Starejše novice