Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo)
zalastritof
Pet, 8.7.2022 10:15
53-letnik je vozil opit, pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja, ni ustavil na mejnem prehodu, v avtomobilu pa je prevažal dva otroka.

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so v sredo okoli 20. ure zaznali, da je voznik osebnega avtomobila znamke Volvo hrvaških registrskih oznak na mejni prehod pripeljal, ne da bi zmanjšal hitrost vožnje. 

Na delu, ki ni bil namenjen prehajanju osebnih avtomobilov je brez ustavitve nadaljeval z vožnjo. Policisti so se takoj odpraviti za njim in ga izsledili.

Ugotovili so, da gre za 53-letnega Hrvata, ki je v vozilu prevažal dva otroka. Pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, ni imel niti dokumentov otrok v avtomobilu. 

Ni nameraval peljati čez Slovenijo

Policisti so po pogovoru ugotovili, da je bil iz Zagreba namenjen v Reko, mejni kontroli pa naj bi se izognil, ker je bil prepričan, da je prečkal cestninsko postajo, ne mejnega prehoda, saj da ni nameraval peljati čez Slovenijo. 

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. Ugotovili so, da je v litru izdihanega zraka 1,46 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostor za pridržanje. Poskrbeli so za otroka in obvestili svojce, ki so ju prevzeli.

53-letnika so pripeljali pred sodišče. Sodnica je izrekla 1200 evrov globe in sankcijo prepovedi vožnje v Sloveniji za obdobje do enega leta. Policisti so mu zaradi izmika mejni kontroli izdali še plačilni nalog v višini 400 evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. 

Starejše novice