Profile picture for user ljinfo Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pet, 24.7.2020 07:21
Če ste zamudili ali spregledali, za vas smo na enem mestu zbrali vse dogodke s področja črne kronike, ki so ta teden zaposlovali policiste iz Policijske uprave Ljubljana.

Za začetek najprej k našim južnim sosedom, kjer dnevno poslušamo zaskrbljujoče podatke o okuženih z virusom Covid-19 na Hrvaškem. A aktualni dogodek iz črne kronike ni povezan z virusom. Glavna akterka v zgodbi je slovenska državljanka Aneta Andolini, nekdanja udeleženka v resničnostnem šovu Kmetija. Ali je bila prepričana, da nastopa v kakšnem hrvaškem resničnostnem šovu, poročila iz sosednje države ne poročajo. Poročajo pa o sramotnem obnašanju omenjene slovenske voznice, ki je najprej povzročila prometno nesrečo, nato grozila in psovala policiste, za konec pa enega od njih še ugriznila. Precej smo prepričani, da je takšno ekscesno obnašanje povezano s pretirano konzumacijo alkohola, ne pa z visurom korona.

Vsekakor je eno najbolj škodljivih kaznivih dejanj, ki so mu ljubljanski kriminalisti ta teden končno naredili konec, onesnaževanje okolja v Moravčah. Neuradno gre za podjetje Termit iz Moravč. Podjetje je deset let zbiralo tudi odpadke, za katere niso imeli dovoljenja in jih nepredelane odlagalo v naravo. Zagrožena kazen za vodilne v podjetju je do osem let zapora!

Na ljubljanski obvoznici se je odvijal prizor, ki ga sicer lahko vidimo v akcijskih filmih: policisti so lovili kombi, v katerem je pred njimi bežal 24-letnik. Ko so ga na Rudniku končno ujeli, je bilo jasno, zakaj je bežal: v kombiju je namreč prevažal kar 28 beguncev iz Afganistana in Pakistana!

Da so tudi starejši občani še vedno čili, zdravi in podjetni, so se prepričali policisti, ki so včeraj prijeli 65-letnika iz Krškega. Ta je namreč začetek tedna vlomil v hišo za Bežigradom. A imel je dvojno smolo: najprej zato, ker je pri vlomu sprožil alarm in je zato pobegnil praznih rok, nato pa so ga policisti po le nekaj dneh našli in pridržali. Kljub starosti se očitno ni dosti naučil v življenju, saj so ga policisti že večkrat obravnavali zaradi podobnih kaznivih dejanj.

So pa ta teden ljubljanski policisti ponovno izdali opozorilo, da je treba biti nadvse previden, kadar na vrata potrkajo nenapovedani serviserji in vzdrževalci. To je v Šiški spoznala tudi starejša Ljubljančanka, ko jo je nenapovedano obiskala neznana gospa in ji predstavila ponudbo zdravstvenih pripomočkov. Predstava je starejšo občanko stala kar poldrugega tisočaka – toliko ji je namreč izmaknila neznanka iz stanovanja.

Ta teden pa so policisti na prste stopili tudi objestnemu 34-letniku, ki je januarja letos divjal po ljubljanskih ulicah. Napisali so mu kazen za 3.000 evrov in mu zraven dodali še 30 kazenskih točk, pa čeprav je za izgubo vozniškega izpita dovolj že 18 kazenskih točk! Kot je Boter Mesec rekel Zvezdici Zaspanki: Kazen mora biti vzgojna!

Za konec pa še zgodba za ljubitelje hitrih avtov: policisti so v Prekmurju prijeli nizozemskega voznika v prestižnem Lamborghiniju, za katerega se je izkazalo, da je bil ukraden v Nemčiji. Vrednost vozila: okroglih 300 evrskih tisočakov!

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice