Ljubljanainfo
Pon, 19.12.2022 16:00
V Sanjskem šopku na Tavčarjevi se bodo odvijale tudi različne delavnice in druženja.

V središču Škofje Loke, na Mestnem trgu 28, že tri leta cveti cvetlični studio Sanjski šopek. Najbolj prepoznaven je po estetskih šopkih, primarno namenjenim nevestam, ki jih ustvarja izkušena floristka Metka Sporiš, gonilna sila Sanjskega šopka.

Šopki so danes že prerasli svoj prvoten namen in si jih marsikdo rad privošči tudi kar tako, da z njimi ozaljša svoj dom ali si polepša dan.

Sprva jih je Metka Sporiš kar nekaj let ponujala prek spleta, toda od nekdaj si je želela prostor, kamor bi ljudje po šopke lahko prišli tudi osebno; ki bi bil namenjen druženju, cvetlicam in dobri kavi, kar je leta 2019, ko se je odprl studio v Škofji Loki, tudi uresničila.

Z 12. decembrom pa je ustvarjalka šopkov obeležila novo prelomnico v karieri: 12.12. ob 12.12 se je odprla druga poslovalnica Sanjskega šopka, ki je locirana na Tavčarjevi ulici 6 v Ljubljani.

Kot nam pove Sporiš, se ljubljanska trgovina od matične trgovine v Škofji Loki razlikuje že po samem interierju in razpoložljivem prostoru.

»Škofjeloška trgovina je precej manjša, v Ljubljani pa imamo na voljo veliko več prostora in bomo prav zato velik poudarek dali izvajanju ustvarjalnih delavnic in druženju. Prvi dve delavnici kreiranja prazničnega šopka se bodo odvijale že ta teden,« razloži.

Po njenih besedah novi prostori Sanjskega šopka niso samo prostor za cvetje, šopke, dekoracije in cvetlična darilca, ampak želi, da je to prostor, kjer se bo dogajalo. Kjer se bodo skupaj z obiskovalci družili ob kavi, v okviru delavnic skupaj ustvarjali in navezovali nove stike, poznanstva in prijateljstva.

V grobem gre torej za cvetličarno, a v resnici želi biti ljubljanski Sanjski šopek, ravno tako kot škofjeloški 'original', mnogo več kot to.

Izhodiščna točka za druženje, prostor, kjer vsak najde svoj mir, za ideje, inspiracijo, pa tudi za trenutek sprostitve sredi kaotičnega dneva. Prostor, ki ti dovoli, da doživiš trenutek tak, kot je; vesel, otožen, zaljubljen, razočaran in v prvi vrsti — tvoj. Obiskovalcem bodo vedno na voljo skodelica dišeče kave ali čaja, razgled, ki pomirja in ozračje, ki napolni z energijo.

S Sanjskim šopkom bo Ljubljana pridobila nov stil kreiranja s cvetjem, po katerem so njihovi šopki že precej poznani, še pravi Metka Sporiš in dodaja, da prevelikih pričakovanj za ljubljansko poslovalnico sicer nimajo - raje reče, da imajo želje.

»Želje po pridobivanju zaupanja naših novih strank in seveda željo po tem, da bi novi prostori Sanjskega šopka zaživeli.«

Sanjski šopek v Ljubljani so arhitekturno zasnovali arhitekti, ki delujejo pod blagovno znamko Triiije in jih Ljubljančani bržkone že poznajo po zasnovi interierjev slaščičarne Lolita, legendarne restavracije Pen klub, Sisi bistroja in drugih.

Skupaj z ekipo Sanjskega šopka so ustvarili še en kotiček v prestolnici, ki ni samo prijeten na pogled, ampak odslikava širšo zgodbo.

Izhodišče za interier je ideja trenutka, časa: nekaj, kar mine, a hkrati ostaja v spominu za vedno. Tako kot bo, upajo, tudi Sanjski šopek za Ljubljančane postal ne le ljuba cvetličarna, ampak predvsem priljubljen prostor in trenutek, ki ostane.

Odprt prostor predstavlja prihodnost, grobi in nepopolni detajli kažejo na sledove preteklosti, modularni elementi skupaj s fleksibilno razporeditvijo prostorov pa simbolizirajo sedanjost, ki jo je mogoče oblikovati, dopolnjevati in zapolnjevati na številne načine.

Starejše novice