Rebeka Sivka
Čet, 23.9.2021 15:55
Vrata je odprla trgovina Humana People to People, ki prodaja rabljena oblačila.

Na Stritarjevi ulici so danes odprli trgovino Humana People to People.  

Podjetje Humana People to People od osemdesetih let prejšnjega stoletja aktivno kot večnacionalni trgovec z rabljenimi oblačili, prisoten v več kot 400 trgovinah v Evropi. 

Trgovina Humana People to People je že prisotna v državah, med katerimi so Nemčija, Avstrija, Italija, Belgija, Norveška, Finska, Španija in Portugalska. 

Zdaj pa smo takšno trgovino dobili tudi v Sloveniji. 

Secondhand trgovine vse bolj priljubljene

V tako imenovanih »second hand« trgovinah lahko najdete marsikaj, od običajnih oblačil do izbranih modelov visoke mode, ki so tako za marsikoga tudi cenovno bolj dostopni. Lepo ohranjena oblačila niso nič slabše kakovosti od novih oblačil.

Vse več mladih med 15. in 25. letom starosti se odloči za nakup rabljenih oblačil, saj poleg tega, da je cena ugodna, z nakupom prispevajo k varovanju okolja. 

Izbrana oblačila razstavljena v dveh nadstropjih

Ljubljanska trgovina Humana People to People se nahaja na Stritarjevi ulici 5, oblačila pa si lahko ogledate v dveh nadstropjih. Prodajajo tako ženska kot moška oblačila. 

Trgovina od danes do 25. septembra ponuja 20 odstotkov popusta na celoten nakup. 

Oblačila lahko tudi darujete 

Z zbiranjem doniranih oblačil Humana pridobiva sredstva, s katerimi pomagajo revnejšim prebivalcem sveta do dostojnejšega življenja. 

Del dobička od prodaje donacij Humana vrača skupnostim in si prizadeva izboljšati življenjske pogoje v Evropi, Afriki, Aziji ter Severni in Južni Ameriki. 

 

 

Starejše novice