Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Čet, 19.10.2023 15:23
Pomemben ni bil niti dan v tednu niti ura.

Gasilci na Kovaški ulici naj bi kalili vsakdanji mir. Očita se jim, da »v nedogled popivajo,  se neprimerno pogovarjajo, vzklikajo, se igrajo s sirenami (odrasli), kopajo v bazenu, poslušajo glasbo zelo naglas in ni pomemben niti dan v tednu niti ura«, a večinoma od jutranjih ur pa vse do večera ali kar do jutra.

Prebivalci celotne ulice naj bi gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Dravlje večkrat opozorili, da se neprimerno obnašajo, a naj bi se na to odzvali »ponižujoče in agresivno«.

 

Zveza je ukrepala

Pritožba je dosegla Gasilsko zvezo Ljubljana.

»Na podlagi prejetega obvestila in zbranih informacij smo nemudoma stopili v stik z vodstvom društva, s katerim smo dogodke in prejeta obvestila tudi obravnavali,« so sporočili.

Pred dnevi so tako v okviru skupne seje za isto mizo sedli gasilci in krajani, da bi v duhu dobrih sosedskih odnosov našli skupne rešitve za vse.

»Na seji smo s strani članov prejeli zagotovilo, da se tovrstni izredni dogodki ne bodo ponavljali, svoje aktivnosti pa bodo opravljali skladno z upoštevanjem predpisov in načel etike prostovoljnega gasilstva.«

Komentarji (2)

Igor (ni preverjeno)

Pa prou drek,če se mal sproščajo,ko je pa pizdarija jih pa kličete tudi za mačko k je na drevo ušla.

Hulk (ni preverjeno)

Ko so šli v boj na Kras pa sirene in motorji nikogar niso motili. Tudi ploskanje rešenih ne. Mater, znamo biti včasih nehvaležni...

Starejše novice