Vir: Wolt (leva fotografija)
Nika Vajnhandl
Sob, 13.11.2021 07:45
Pri dostavljalskih službah Glovo in Wolt smo preverili, kaj Ljubljančani najraje naročamo. Kaj smo ugotovili?

Posel dostave hrane v Ljubljani je – sploh v jesenskem obdobju, ki je bolj mrzlo, čas pa večinoma preživljamo doma – začel pospešeno rasti, tako glede števila opravljenih dostav kot tudi glede cene, ki jo za dostavo plačamo.

Ob mrzlem in slabem vremenu Ljubljančani dostavo naročimo večkrat

In če dvomite v to, da je vreme eden izmed dejavnikov povečanega števila naročanja dostave na dom, nikar. Pri obeh dostavljalskih službah v Sloveniji, ki dostavljata hrano, Glovu in Woltu, so nam zagotovili, da je vreme zagotovo eden izmed dejavnikov, ki imajo na naročanje dostave hrane velik vpliv. 

Značilno za poletne mesece je, da je povpraševanje nekoliko nižje, saj se takrat veliko ljudi odpravi na oddih. Pri Woltu razlagajo, da je bilo takšno tudi letošnje poletje. »V tem času se tudi število aktivnih dostavljavcev običajno zmanjša, običajno iz istega razloga,« so povedali.

Nato pa jeseni in v zimskih mesecih povpraševanje ponovno naraste, prav tako je v prazničnem obdobju. Pri Woltu povedo, da je bilo v lanskem letu izjemno povpraševanje predvsem v prazničnem decembru, ko so uporabniki naročali darila iz trgovin, torej knjige, rože, oblačila, telefone in druge tehnične izdelke, prejeli pa so jih v roku 30 minut.

Uporabniki naročajo tudi darila na naslove obdarovancev, predvsem za rojstne dneve ali druga pomembna praznovanja.

Letni čas pa bi naj vplival tudi na izbiro jedi. Pri Woltu razkrivajo, da pozimi po priljubljenosti prvi dve mesti zasedata burger in pica, sledi krompirček. Poleti pa se vrstni red spremeni, saj raje posežemo po lahkotnejši hrani. Tako takrat burgerje in pice zamenjamo za pad thai rezance, zelenjavne sklede in piščančje zavitke. 

Ob katerih urah naročamo največ? 

Povpraševanje je odvisno tudi od časa v dnevu. Pri Woltu za Ljubljanainfo razlagajo, da je v Ljubljani največ naročil hrane med tednom, in sicer med torkom in petkom. Ljudje naročajo skozi ves dan, nekateri svoja naročila oddajo že med 9. in 10. uro, vendar večina kosilo naroči med 11. in 13. uro. Povečano število dostav je tudi za večerjo, in sicer med 17. in 19. uro.

Tudi pri Glovu opažajo, da so najbolj aktivne ure uporabe aplikacij za dostavo hrane okoli poldneva in zvečer.

Katero hrano naročamo?

Pri Woltu povedo, da Ljubljančani najraje naročamo burgerje in pice, sledijo azijske jedi, predvsem pad thai rezanci, nato krompirček, falafel in veganske jedi

Na začetku tedna Slovenci najraje naročamo azijske jedi, med katerimi so najbolj priljubljeni pad thai rezanci, radi pa imamo tudi kitajsko hrano in suši. 

Vse bolj priljubljene postajajo tudi veganske jedi, po katerih, kot razlagajo pri Woltu, zelo radi posegamo med delovniki. Nato pa konec delovnega tedna in med vikendom najraje naročimo burgerje in pice. Takrat zelo radi naročamo tudi balkansko hrano, kot so recimo čevapčiči, prav tako pa tudi krompirček, falafel in sladice.

Hitra trgovina

Enostavnost in hitrost nakupa sta dejavnika, ki sta trenutno pomembnejša kot kadarkoli prej. Razvoj e-trgovine poteka v smeri od dostave, ki jo uporabnik prejme v nekaj dneh ali v najboljšem primeru naslednji dan, do dostave, ki jo uporabnik prejme v 30 minutah od svojega naročila.

Ta segment uporabnikov je vedno obstajal, vendar rešitev za uporabnike, ki potrebujejo izdelke čim prej, ki svoje velike nakupe, za katere je potrebno več časa in načrtovanja, spreminjajo v sprotne in manjše, enostavno ni bilo. 

Iz podjetja Glovo za Ljubljanainfo razlagajo o trendu, ki se je v industriji pojavil v zadnjem obdobju in se bo nadaljeval še naslednjih nekaj let, in sicer hitri trgovini. Ta predstavlja razvoj navad potrošnikov v smeri takojšnje dostave in odpravlja potrebo, da bi morali potrošniki načrtovati dele svojega dneva vnaprej.

Z vidika statistike potrošnje na Glovu opažajo trend naraščanja povprečnega števila oddanih naročil 'nakupa v trgovini' vsak mesec, v vsaki državi. 

Tako vizija ponudnikov hrane postaja zgraditi digitalno nakupovalno središče, ki ga bo vsak posameznik imel v svojem žepu. 

Dostava in ponudba iz trgovin predstavlja na Woltu že zdaj več kot 20 odstotkov celotne ponudbe. 

Pri Glovu razlagajo, da ob povečanem številu naročil bijejo bitko za skrajšanje dobave: »Veliko vlagamo v povečanje števila kurirjev, da lahko uporabnikom zagotovimo njihova naročila v najkrajšem času.

Ciljamo na 30 minut ali manj, seveda pa, ko govorimo o živilih in večji košari, se ta čas lahko poveča celo na eno uro.«

Kaj nam dostavijo iz trgovin?

Pri dostavi iz trgovin uporabniki največkrat naročajo živilske izdelke, od tega najpogosteje mleko, banane in jajca, veliko je naročil tudi v segmentu pijač, kjer prevladujeta pivo in vino, sledijo rože in darilni program. 

Pri Woltu za Ljubljanainfo povedo, da je največ naročil izdelkov iz trgovin med 14. in 16. uro, torej v obdobju, preden ljudje zaključijo s službo, in imajo tako izdelke trgovin že doma, ko se vrnejo oziroma si naročijo neposredno v službo, da jim ni treba opravljati nakupov, po tem ko se vrnejo domov. 

Največ nakupov dostavljenih na dom opravimo ob torkih, četrtkih in sobotah.

Starejše novice