Vir: Facebook profil Piščalka
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 13.1.2022 11:55
Protestniki so se danes dopoldne zbrali pred Radiotelevizijo Slovenija.

»V manj kot 24 urah smo preko spletne peticije zbrali približno 5000 potrjenih podpisov gledalk in gledalcev v podporo oddaji Tarča, voditeljici Eriki Žnidaršič in proti političnim posegom v neodvisno novinarstvo na Radiotelevizija Slovenija,« so sporočili s protestne ljudske skupščine Upor Si. 

Protestniki so danes ob 9.30 pred Radiotelevizijo Slovenija osebno izročili zbrane podpise predsedniku programskega sveta Cirilu Baškoviču ter predali tudi izvode za predsednika Komisije za informativne programe Leona Oblaka in varuhinjo pravic gledalcev in poslušalcev Ilinko Todorovski.

Ob tem bomo tudi podali izjavo in pozvali vse pristojne, da upoštevajo mnenje gledalk in gledalcev ter spoštujejo poklicna merila in programske standarde RTV Slovenija.

V peticiji med drugim izpostavljajo:

»Po zadnji oddaji Tarča, kjer je gostoval nekdanji mariborski župan in zdajšnji državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler, se vršijo nadaljnji pritiski na RTV in voditeljico oddaje Tarča.

Erika Žnidaršič  je bila v zadnjem tednu deležna več groženj, ustrahovanj, diskreditacij, pojavile so se celo govorice o tem, da bo odpuščena, prav tako pa je še vedno neznana usoda oddaje Tarča.  

Zaradi tehtnih vprašanj, ki jih je voditeljica zastavljala, je bila deležna napadov, predvsem s strani Kanglerja in trenutne vlade.
To je pripeljalo celo do tega, da bo v četrtek, 13. 1. 2022, potekala izredna seja Komisije za informativne programe RTV Slovenija, kjer bo razprava o oddaji Tarča z dne 6. 1. 2022.

Erika Žnidarčič na to sejo ni povabljena in zdi se, da bodo odločali brez nje.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice