Slika je simbolična (foto: Bobo).
STA
Ned, 5.11.2023 11:39
Reka Rečica je prestopila bregove.

V Rečici ob Savinji so okrog 6. ure zjutraj sprožili sireno, ki opozarja na nevarnost poplav, saj je reka Rečica prestopila bregove ter zalila sedem stanovanjskih in gospodarskih objektov, je za STA dejal poveljnik civilne zaščite Rečica ob Savinji Ciril Turk.

Eno kmetijo ogroža plaz, se pa stanje umirja; reki sta se že vrnili v svojo strugo.

Prebivalce, ki živijo ob Rečici, so s sireno obvestili, da so umaknili svoja vozila in spremljali vodostaj, ki je pozneje prenehal naraščati, je pojasnil Turk. Evakuacije niso bile potrebne. Plaz ogroža eno kmetijo in tri ceste, ki so zaradi tega neprevozne. Zaprt je tudi Grušoveljski most.

Tudi Savinja se je na določenih delih razlila prek nasipa po razlivnem območju, sta se pa tako Rečica kot Savinja že umaknili nazaj v svojo strugo, je dejal.

Vreme je sicer povzročalo nevšečnosti tudi drugod. V soboto je plaz v naselju Spodnji Razbor v občini Slovenj Gradec odtrgal 50 metrov cestišča, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

V Krčevini pri Vurberku v občini Ptuj pa so v soboto gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Ptuj in Grajena s pomočjo čolna iz poplavljenega stanovanjskega objekta evakuirali eno osebo. Poplavljeno območje so tudi pregledali.

Starejše novice