Slika je simbolična.
STA
Pet, 5.1.2024 14:31
Akcijo so policisti izvajali med 11. in 31. decembrom.

Med nacionalno preventivno akcijo policije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki so jo izvajali med 11. in 31. decembrom, so policisti začasno odvzeli 574 vozniških dovoljenj in pridržali 59 voznikov motornih vozil, so sporočili z Generalne policijske uprave. 

Med decembrsko preventivno akcijo za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki je potekla od 11. do 31. decembra, so policisti preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

Odredili so 27.935 alkotestov, od tega jih je bilo 654 pozitivnih. Med pozitivnimi je bilo 409 preizkusov z rezultatom do 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, pri 245 preizkusih pa je bila vsebnost alkohola nad 0,52 miligrama na liter izdihanega zraka.

»Vse udeležence v prometu ponovno spodbujamo k uresničevanju vizije 0,0«

Odredili so tudi 35 strokovnih pregledov za prisotnost alkohola in 66 za prisotnost drog.

Policija v skrbi za zdravje in varnost voznikov in drugih udeležencev v prometu vse leto opozarja na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi, s tovrstnimi akcijami pa poskuša še dodatno zmanjšati prisotnost omenjenih snovi v prometu.

»Dejstvo je, da že prvi popiti kozarec alkoholne pijače vpliva na naše zaznavanje, zmožnost presoje in odzivni čas. Zato vse udeležence v prometu ponovno spodbujamo k uresničevanju vizije 0,0,« so še zapisali na policiji.

Komentarji (1)

ŠIBOR TIMONKA (ni preverjeno)

Zanimivo bi bilo videti, koliko nesreč je povzročilo teh 574 voznikov...?

Starejše novice