Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 10.11.2021 21:49
Oba zdravnika, ki naj bi z izdajanjem lažnih covidnih potrdil zaslužila kar milijon evrov, prihajata s ptujskega območja.

Direktor Zdravstvenega doma Lenart Jožef Kramberger je danes potrdil, da so kriminalisti v tamkajšnjšnjem zdravstvenem domu včeraj opravili informativni razgovor v povezavi z nekdanjim zaposlenim specialistom medicine dela, prometa in športa

»Kot veste, je v Sloveniji izjemno pomanjkanje omenjenih specialistov. Ker naša specializantka medicine dela, prometa in športa še ni končala specializacije in jo še čakamo, nam je upokojeni specialist medicine dela, prometa in športa občasno pomagal pri realizaciji programa,« je pojasnil Kramberger. 

»Danes se je nameraval oglasiti v zdravstvenem domu, po telefonu nam je bilo sporočeno, da se gospod danes ne bo oglasil, kar pomeni kršenje podjemne pogodbe, zato smo polletno pogodbo na osnovi določila drugega odstavka 2. člena omenjene pogodbe z njim danes prekinili,« je še dodal direktor Zdravstvenega doma Lenart.

Ptujska naveza?

Spomnimo. Kriminalisti so včeraj pridržali dva zdravnika, ki ju sumijo zlorabe položaja. Neupravičeno naj bi izdajala zdravniška potrdila, ki jih podjetja potrebujejo za zaposlene. Eden je izdajal tudi potrdila o prebolevnosti covida in potrdila o HAG in PCR testih.

V javnosti sta danes že zaokrožili imeni zdravnikov, ki naj bi z lažnimi potrdili zaslužila milijon evrov. 

Kot kaže, gre za ptujsko navezo. Po informacijah Siol.net, kjer so razkrili imena zdravnikov, naj bi šlo za ptujskega specialista Rajka Brgleza, ki je pogodbeno sodeloval z Zdravstvenim domom Lenart, in ptujskega zasebnega zdravnika Izudina Kanlića.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru, je usmerjen v smeri utemeljitve sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, jemanja podkupnine in dajanja podkupnine. 

Na podlagi sodnih odredb so včeraj na večjem območju Republike Slovenije opravljali hišne preiskave poslovnih in stanovanjskih prostorov ter vozil, pri čemer so iskali poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice