Ljubljanainfo
Tor, 3.10.2023 14:37
Tri mesece bo odstopu Danijela Bešiča Loredana z mesta ministra za zdravje, je sedaj znana kandidatka, ki ga bo ob potrditvi zamenjala na ministrskem stolčku.

Kandidatka za ministrico za zdravje je Valentina Prevolnik Rupel, zdajšnja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in članica strateškega sveta za zdravstvo pri premierju Robertu Golobu, je v izjavi za medije povedal vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic. Prevolnik Ruplovo najprej čaka predstavitev pred parlamentarnim odborom.

Predlog kandidature je premier Robert Golob že poslal v državni zbor poslal. Po poslovniku državnega zbora se mora kandidat za ministra najprej tri dni in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstaviti pristojnemu delovnemu telesu državnega zbora, v tem primeru je to odbor za zdravstvo, nato pa ga mora na seji potrditi še državni zbor.

»Prizadevala si bo za dostopno in kakovostno zdravstveno oskrbo v javnem zdravstvenem sistemu, in zagotovitev stabilnega financiranja z določitvijo ustrezne košarice pravic,« so sporočili s kabineta predsednika vlade.

Ob zeleni luči bo Prevolnik Rupel na čelu ministrstva kot ministrica s polnim mandatom nasledila Danijela Bešiča Loredana, ki je s funkcije odstopil julija. Po njegovem odstopu je sicer resor začasno prevzel predsednik vlade Robert Golob, ki funkcijo ministra za zdravje torej opravlja že skoraj tri mesece.

Starejše novice