Foto: Bobo
Klemen Polanec
Pet, 12.4.2024 15:21
V boj za predsednika stranke Socialnih demokratov se podaja tudi gospodarski minister Matjaž Han. Kongres, na katerem bodo izbrali novega vodjo, bo potekal jutri.

SD bo v soboto na kongresu izbirala novo vodstvo stranke. V boj za predsednika se bodo podali vodja poslanske skupine Jani Prednik, župan Ajdovščine Tadej Beočanin in evropski poslanec Milan Brglez.

Na samem kongresu lahko s podpisi delegatov kandidira še kdo. Dan pred kongresom pa se je za kandidaturo zadnji čas odločil tudi gospodarski minister Matjaž Han.

Prednik je v včerajšnji izjavi za medije po koalicijskih usklajevanjih dejal, da ima - tudi, če se na kongresu pojavi še kakšen kandidat, dobre občutke.

»Vprašanje pa je, kako bi to sprejeli delegati,« je dejal o morebitni Hanovi kandidaturi in ob tem spomnil na to, da so vsi trije kandidati, ki so podali soglasja h kandidaturi, tri tedne hodili po terenu, predstavljali svojo vizijo in odgovarjali tudi na neprijetna vprašanja.

»Vsi trije kandidati smo bili med seboj gentlemanski, tovariški, kar pomeni, da tovarištvo tudi živimo, ne o njem samo govorimo,« je dodal. Ocenjuje pa, da imajo vsi trije kandidati pred sobotnim kongresom enake možnosti.

Starejše novice